Hlavní obsah

Řepka opustí West Ham o rok dřív

LONDÝN

Český fotbalista Tomáš Řepka se dohodl s West Hamem, že v létě londýnský klub opustí, přestože v něm má smlouvu ještě na další rok. Důvodem předčasného odchodu není podle listu Evening Standard nespokojenost se službami řízného stopera, ale nutnost šetřit.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka.

Článek

West Ham chce do konce sezóny snížit své dluhy a největší možnost úspor vidí v platech hráčů, na něž ročně vydá 12,3 miliónu liber, což je více než půl miliardy korun. A Řepka je s platem, který se údajně pohybuje kolem 60 miliónů korun, nejlépe placeným hráčem "Kladivářů".

Řepka přišel do West Hamu v roce 2001 za pět miliónů liber z Fiorentiny a britský list připomíná, že jeho londýnské působení bylo rozporuplné. Jednatřicetiletý obránce, který se ve zlém rozešel s českou reprezentací, na sebe upozornil mnoha disciplinárními prohřešky. Ale u fanoušků je velmi populární a minulou sobotu byl znovu zvolen nejlepším hráčem zápasu.

Dohoda znamená, že bude moci odejít jako volný hráč, a nic na tom nezmění ani skutečnost, že by se West Ham přece jen vrátil do první ligy. Už se prý ozvali první zájemci z Itálie, kde na Řepkovy kvality nezapomněli. Zájem údajně projevily Palermo a Brescia.

Reklama