Hlavní obsah

Čech: Chceme titul uhrát co nejdříve

PRAHA/LONDÝN

Dvě vítězství dělí fotbalisty Chelsea od zisku trofeje pro mistra anglické Premier League. Hráči londýnského celku, jehož branku v současnosti spolehlivě hájí také Petr Čech, třímali pohár v rukou naposled před půl stoletím. Důležitý krok mohou udělat ve středu v derby s největším rivalem, fotbalisty Arsenalu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Z nejvyšší anglické soutěže zbývá odehrát ještě šest zápasů, po dvaatřiceti kolech má vedoucí Chelsea jedenáctibodový náskok před Arsenalem. První střetnutí obou mužstev v letošním ročníku ligy na Highbury vítěze nemělo. K remíze 2:2 přispěl i sporný gól Thierry Henryho, jenž překonal českého brankáře z trestného kopu, který rozehrál bez pokynu sudího.

"Taková situace už se určitě opakovat nebude!" upozorňuje před utkáním Čech a na klidu mu přidává i fakt, že francouzský kanonýr do utkání kvůli zranění nezasáhne.

Ve středečním duelu Chelsea může učinit rozhodující krok, podzimní zápas byl ale podle Čecha zlomový pro pozdější vývoj v tabulce. "Arsenal se na nás chtěl dotáhnout, ale my jsme dokázali urvat remízu, což byl pro nás velice pozitivní výsledek. Náš náskok tak zůstal na pěti bodech a navíc v dalších kolech rostl a rostl, tím jak jsme všechno vyhrávali a soupeř občas klopýtl," uvedl.

:. ANKETA
Jak dopadne středeční zápas Chelsea s Arsenalem? Hlasujte v anketě na konci článku.

Po chvíli volna opět tvrdý trénink

Chelsea se chce doma na Stamford Bridge na tradičního soupeře vytáhnout, českého reprezentanta by ale nerozladila ani remíza. "Bude záležet na průběhu zápasu. Chceme titul uhrát co nejdříve, ale je jasné, že případná remíza by nebyla žádnou tragédií. Pořád bychom přece byli jedenáct bodů před Arsenalem," spočítal s úsměvem.

Zápas s Gunners bude pro Chelsea návratem do nejvyšší anglické soutěže po jedenácti dnech, v posledním, nepříliš povedeném utkání si Blues připsali remízu 1:1 s Birminghamem. Minulý týden pak vyválčili postup do semifinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov.

Mourinho účast v elitní čtyřce odměnil velkoryse

A kouč José Mourinho účast v elitní čtyřce odměnil velkoryse: hráči dostali po zvládnutém čtvrtfinále několikadenní volno. Čech využil chvíle klidu spolu s manželkou k cestě do Francie. "Byla to pohoda. Jsem vděčný za každou chvíli, kterou můžu v klidu s Martinou strávit a tohle bylo dva a půl dne. Pro nás oba to bylo super," pochvaloval si. Vedle Paříže se Čech zastavil také v Rennes za bývalými spoluhráči.

O víkendu už se ale opět musel hlásit na Stamford Bridge. "Tréninky byly ostřejší. Všichni jsme pořádně zapracovali na fyzičce, protože do konce sezóny už k tomu bude málo příležitostí. Teď nás totiž čeká jeden zápas za druhým," uzavřel Čech s pohledem na nabitý kalendář. Pokud ve středu Chelsea porazí Arsenal, může zisk titulu zpečetit sobotní výhrou nad Fulhamem.

Reklama

Související témata: