Hlavní obsah

Černý odchytá poslední zápasy Tottenhamu v sezóně

LONDÝN

Fotbalový brankář Radek Černý by měl v Tottenhamu Hotspur odchytat závěrečné dva zápasy letošní sezóny klubu v Premier League. Černý nastoupí v Middlesbrough a proti Blackburnu, gólmanskou jedničku Paula Robinsona totiž vyřadilo ze hry poranění kolenních vazů. Černý střídal Robinsona v nedělním utkání proti Aston Ville, v Middlesbrough by si v sobotu měl odbýt premiéru v základní sestavě.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Brankář Radek Černý.

Článek

Jednatřicetiletý Černý pak zřejmě nastoupí i příští týden proti Blackburnu a rozhodně jej nečekají lehké zápasy. Tottenhamu zatím patří sedmé místo v Premier League a pokud jej "Kohouti" ve zbývajících dvou utkáních udrží, dostanou se v příští sezóně do Poháru UEFA.

Bývalý gólman pražské Slavie si v Premier League zachytal poprvé v nedělním utkání proti Aston Ville, když v 64. minutě vystřídal zraněného Robinsona. Ve zbytku utkání Černý neinkasoval a nakonec se mohl radovat z přesvědčivé výhry 5:1.

"Jsem v klubu jako druhý brankář, takže zůstávám v klidu. Už když jsem do Tottenhamu  přišel, tak jsem znal svou roli. Samozřejmě bych rád odchytal více zápasů, ale Robinson je skvělý brankář," nedělá si český brankář hlavu s tím, že by se do základní sestavy klubu, kde působí i záložník David Limberský, mohl prosadit natrvalo.

Přesto nadcházející zápasy bere jako výzvu, přičemž nemá strach z toho, že by nebyl v dostatečné herní vytíženosti. "Čtyřikrát nebo pětkrát jsem nastoupil za rezervní tým, protože trenéři chtějí abychom všichni pravidelně hráli. Tottenham má totiž šest brankářů," dodal Černý.

Reklama

Související témata: