Hlavní obsah

Trenér Karpin byl odvolán od fotbalistů Spartaku Moskva

Moskva

Trenér Valerij Karpin byl odvolán od fotbalistů Spartaku Moskva. Třetímu celku ruské ligy se nepovedl vstup do jarní části soutěže a ani v jednom ze tří soutěžních zápasů nevyhrál.

Článek

Spartak v novém roce podlehl Těreku Groznyj, vypadl v osmifinále domácího poháru s druholigovým Tosnem a v pondělí remizoval s poslední Machačkalou. Na vedoucí Lokomotiv Moskva ztrácí po 21 ligových kolech čtyři body.

"Hlavní trenér odpovídá za všechno a já se s hlavním trenérem neshodl," uvedl majitel klubu Leonid Fedun. "Karpin dostal každého fotbalistu, kterého chtěl, ale neměl odpovídající výsledky. Měli jsme nakročeno k mistrovskému titulu, ale ten se teď začíná vzdalovat," dodal Fedun.

Pětačtyřicetiletý Karpin vedl moskevské mužstvo od dubna 2009 do května 2012 a během té doby zároveň vykonával pozici generálního ředitele. Bývalý reprezentační záložník se na lavičku vrátil v listopadu 2012 jako náhrada za odvolaného Španěla Unaie Emeryho. Do kádru Spartaku patří i český reprezentační obránce Marek Suchý, který však do konce ročníku hostuje v Basileji.

Reklama