Hlavní obsah

VIDEO: Takhle září slavný bezdomovec. Vrátí se Bebé zpět do Manchesteru United?

Bývá považován za jeden z nejhorších nákupů Manchesteru United v éře Sira Alexe Fergusona, jenž za něj vyplatil 7,4 miliónu liber (v té době cca 220 miliónů korun). Třiadvacetiletý Portugalec odehrál za United v Premier League jen dva zápasy a klub z Old Trafford ho už tři roky posílá na hostování. A ukazuje se, že doma v Portugalsku mu to evidentně svědčí.

Parádní gól Bebého

 
Článek

Po Besiktasi a Rio Ave momentálně působí v Pacos de Ferreira, v jehož barvách se v posledním kole portugalské nejvyšší soutěže blýskl při výhře 3:1 nad Aroucou parádním kouskem.

Efektní a zároveň efektivní patičkou si přehodil obránce a nádhernou křížnou střelou skóroval. K vítězství svého týmu nakonec přispěl dvěma góly.

Krásným zásahem se mimo jiné blýskl také v lednu, když skóroval z voleje při remíze 1:1 proti Sportingu Braga.

Sáhne po něm Moyes?

Kouč momentálně trápících se United David Moyes by měl možná zpozornět a dosud silně prodělečnou investici ještě zkusit ve svém klubu využít. A mohl by tak alespoň částečně napravit přehmat svého předchůdce, jenž Bebého koupil, aniž by ho kdy viděl na vlastní oči hrát.

Bebého příchod do jednoho z nejslavnějších klubů světa nicméně vzbudil velký ohlas. Syna kapverdských imigrantů totiž rodiče v dětství opustili a pozdější profesionální fotbalista vyrůstal v bezdomoveckém přístřešku poblíž Lisabonu.

Smlouvu s Manchesterm United podepsal v srpnu 2010 pouhých pět týdnů poté, co se upsal portugalské Vitórii Guimarães. Po Nanim, Patrici Evrovi a Henriku Larssonovi se stal čtvrtým hráčem kapverdského původu, který kdy oblékl dres Rudých Ďáblů.

Měl by hrát Bebé znovu za Manchester United?
Ano
73,9 %
Ne
26,1 %
Celkem hlasovalo 6646 čtenářů.

Reklama

Související témata: