Hlavní obsah

Fanoušci Manchesteru válčí s novým šéfem klubu

PRAHA

Velké rozhořčení vyvolala mezi fanoušky Manchesteru United čtvrteční transakce mezi bývalými akcionáři klubu a americkým miliardářem Malcolmem Glazerem. Ten se díky ní stal většinovým vlastníkem United, čemuž chtěli fanoušci zabránit už dlouho před jeho koupí velkého podílu akcií klubu.

Článek

Glazer o koupi rozhodujícího podílu v Manchesteru usiloval už od loňského podzimu a od stejné doby se datuje jeho "válka" s fanoušky klubu. Těm vadí, že tradiční britský klub vlastní Američan, a mají obavy o další budoucnost United. Ze zdražování vstupenek a suvenýrů, a že Glazer bude chtít z nejlépe vydělávajícího klubu světa jen ždímat peníze.

Už včera svolali fanoušci ke stadionu Old Trafford protestní demonstraci a někteří z nich dokonce symbolicky spálili rezervační formuláře na permanentku pro další sezónu.

"Jsem hrozně smutný. Pořád miluji klub, ale odmítám této společnosti zaplatit byť jen penny. A věřím, že tak dvacet tisíc fanoušků může Manchester United rovněž opustit," řekl internetovým stránkám BBC předseda sdružení příznivců Shareholders United Nick Towle.

Fanoušky navíc rozzlobil Glazerův syn Joel, jenž prohlásil, že jeho rodina vždy patřila k věrným fanouškům United. Toto prohlášení označil mluvčí fanoušků Manchesteru United Mark Longden jako "inzultaci lidské inteligence".  "Opravdu si ti lidé myslí, že jim budeme věřit? Ignorance Glazerových vůči obyčejným fanouškům United je opravdu nebetyčná," řekl Longden.

Všichni fanoušci chtějí pokračovat v boji proti Glazerovým bojkotem klubových suvenýrů a také všech produktů firem Vodafone a Nike, což jsou největší sponzoři Manchesteru.

Reklama

Související témata: