Hlavní obsah

Straka zachránil Ahlen, teď přijede slavit narozeniny a titul

MNICHOV

Fotbalisté Ahlenu se zachránili v druhé bundeslize a velkou měrou se o to přičinili dva muži dobře známí z českých trávníků. Trenér František Straka mužstvo vedl z lavičky, exslávista Sladjan Ašanin se zase postaral o dvě branky. Nervydrásající souboj na půdě Mnichova 1860 vyhrál jejich tým 4:3.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Český kouč ve službách Ahlenu si záchranu užíval. Dokázal totiž to, v co už nedoufali ani skalní příznivci německého mužstva. S nimi radost na tribuně mnichovského stadionu navíc prožívala i řada sparťanských fandů, kteří dali před zápasem svého klubu v Jablonci přednost cestě za oblíbeným koučem.

Podle Straky to byl neuvěřitelně dramatický zápas. "Mnichov snad od zimy neprohrál ani jednou a teď mu šlo ještě o hodně. My jsme ale podali výborný taktický výkon a teď si tu radost užíváme," popisoval své pocity v rozhovoru pro ČTK.

Přitom v utkání zažíval nepříjemné chvíle. "Dvakrát jsme dostali gól po trestném kopu, který by průměrný gólman musel zneškodnit," připomínal si chvíle, po nichž mu nebylo nejlépe. Jenže nažhavený tým šlapal a dokázal průběh zápasu zvrátit.

Přijetí na radnici

Po konci utkání prožíval s týmem neopakovatelné chvíle, zatímco mnichovský stadion byl v šoku. Ani výhra by ale domácí tým do první bundesligy neposunula, protože největší konkurenti nezaváhali. Zato v Ahlenu dnes bude bouřlivá noc. "Bude prý na nás čekat hodně lidí, dokonce se chystá ještě přijetí na radnici. Fanoušci už skoro nevěřili, že se to povede, o to je ta radost větší," pochvaloval si český kouč atmosféru.

Jak to bude s jeho dalším účinkováním v Ahlenu, však Straka ještě netuší. Pokud by měl zájem, o prodloužení kontraktu zřejmě mít obavy nemusí, jenže už v průběhu jara se spekulovalo o zájmu klubů z nejvyšší německé soutěže.

"Teď se jen raduji, o angažmá budu přemýšlet v dalších dnech. Třeba bude vědět něco víc už za týden, až dorazím do Prahy, protože se chystám podívat na Spartu s Teplicemi," vysvětloval Straka. V den svých 47. narozenin tak bude osobně přítomen dekorování nového mistra, kterého trénoval v první polovině ročníku.

Reklama