Hlavní obsah

Slováci oslavují fotbalového "fantoma" Mintála z Norimberku

PRAHA

Titulní stránky slovenských listů v pondělí zaplavily fotografie fotbalisty Marka Mintála z Norimberku, který se s 24 vstřelenými góly stal králem střelců německé bundesligy. "Slovák je králem střelců Německa", "Máme krále Marka I.", "Fantom Mintál to dokázal" nebo "Kanonýru kanón", oslavuje místní tisk rodáka ze Žiliny.

Foto: FC Norimberk

Slovenský fotbalista Marek Mintál

Článek

"To si zaslouží potlesk na otevřené scéně. Mintál se stal historicky prvním Slovákem, který má korunu nejlepšího kanonýra v některé z nejprestižnějších lig ve světě," připomíná Nový čas.

Podle Športu by se na první pohled mohlo zdát, že něco podobného se může stát pouze v pohádce. Skutečnost, že nejlepším střelcem bundesligy se stal fotbalista ze Slovenska ale doopravdy není výplodem fantazie. "Paráda. Mintál se zapsal do historie. Nejenom té slovenské, ale i německé. Zařadil se k nezapomenutelnému Gerdu Müllerovi či Jürgenu Klinsmannovi," dodává deník.

List Sme upozorňuje, že největší legionářský úspěch slovenského fotbalu v éře samostatnosti se od soboty spojuje se jménem Marek Mintál a městem Norimberk. Sedmadvacetiletý fotbalista získal navíc titul nejlepšího střelce v zemi, která bude příští rok pořádat mistrovství světa.

"V sobotu ležel Mintálovi fotbalový Norimberk u nohou. Po zápase dlouze pózoval fanouškům s trofejí. Následovalo mohutné skandování. Úplně poslední v sezoně, která vejde do historie s přívlastkem mintálovská," dodává Sme.

Reklama

Související témata: