Hlavní obsah

Poučený Mutu se chce v Juventusu poprat o místo v sestavě

PRAHA

Jako nový a silnější člověk se vrátil v dresu Juventusu na fotbalové trávníky rumunský útočník Adrian Mutu. Šestadvacetiletý bývalý hráč Chelsea, jemuž minulé úterý vypršel sedmiměsíční trest za užití kokainu, se podle svých slov z vlastních chyb poučil a dospěl. Trenér Fabio Capello mu dal v posledním kole italské ligy v duelu s Cagliari příležitost a na hřiště ho poslal v 57. minutě.

Foto: REUTERS

Adrian Mutu (v modrém) - archivní foto

Článek

"Už jsem dospělejší. Po tom všem, co se stalo, už vím, co je v životě důležité, v osobním i profesionálním," řekl televizní stanici Sky Sport Mutu po utkání, které italští šampioni vyhráli 4:2. Jediné, co teď chce, je hrát zase fotbal a vybojovat si místo v základní sestavě. "Jsem teď silnější. Vím, že to, co se stalo, byla jen moje chyba. Nehledám žádné omluvy, tu chybu už nechci opakovat," dodal.

Sám na sebe už se za prohřešek, kterým si poškodil kariéru, nezlobí. Žádnou zášť prý necítí ani k trenérovi Chelsea Josému Mourinhovi, který ho vloni okamžitě po říjnovém pozitivním testu na kokain z týmu vyhodil. "Myslím, že mi nechtěl ublížit. Řekl bych, že mě jen chtěl obrátit na správnou cestu a to se mu asi podařilo," řekl Mutu.

Jeho budoucnost v Juventusu je podle italských médií nejistá, Mutu si ale z takových zpráv nic nedělá. "Takovéhle fámy už mě netrápí, spíš mě motivují, abych všem ukázal, že za Juventus můžu hrát," řekl Mutu s tím, že je odhodlán poprat se v letní přípravě o místo v základní sestavě.

Mutu po vyhazovu z Chelsea podepsal v Juventusu v lednu smlouvu na pět let. "Klub nikomu nedá záruku, dokonce ani když jste Alessandro Del Piero - fotbalová legenda," řekl s tím, že boj o místa v týmu je podle něho otevřený. "Není to boj mezi ním a mnou. V mužstvu je pět útočníků a já jsem jedním z nich," konstatoval.

Nyní se rumunský kanonýr hodlá soustředit na reprezentační povinnosti. Trenér Victor Piturca ho povolal do národního týmu na nadcházející kvalifikační duely o MS s Nizozemskem a Arménií, které se hrají 4. a 8. června.

Reklama

Související témata: