Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalová paráda. Borec ze Srbska vstřelil gól z říše snů

Kragujevac

Vypadalo to, že se gólu v letošní sezóně srbské ligy už asi nedočká. Jenže střelecké trápení přece jen zlomil a navíc pro své mužstvo v ideální čas. Záložník Ivan Petrovič ve službách FK Radnički 1923 předvedl v záchranářském souboji proti Javoru husarský kousek. Z vlastní poloviny nechytatelně přeloboval soupeřova brankáře a výrazně pomohl týmu k cenné remíze 3:3.

Fantastický kousek v podání Petroviče.

 
Článek

Dvacetiletý středopolař přišel na trávník ve 25. minutě, kdy vystřídal Nikolu Kovačeviče. Javor vedl v důležitém střetnutí 2:0, přesto se z tříbodového zisku nakonec netěšil. Po druhé vstřelené brance totiž zavelel k obratu právě Petrovič, který se krátce po výkopu odhodlal k odvážnému zakončení. Všiml si, že gólman soupeře stojí daleko od své svatyně a pokusil se ho tedy přehodit.

Provedení kopu mu vyšlo báječně, jeho lob neměl vůbec žádnou chybu. Brankář Misič plachtil vzduchem marně, balón k úžasu všech skončil v síti. Domácí zásluhou Petroviče snížili stav na 1:2 a o patnáct minut později dokonce vyrovnali. V dramatické koncovce se diváci dočkali ještě po jedné trefě na každé straně.

Po remíze 3:3 udržel celek z města Kragujevac před Javorem tříbodový náskok a patří mu zatím nesestupová třináctá pozice. Javor je v šestnáctičlenné tabulce poslední.

Reklama