Hlavní obsah

Lokvenc se upsal na tři roky Salcburku

PRAHA

Český fotbalový útočník Vratislav Lokvenc bude hrát od příští sezóny za rakouský Salcburk. Jednatřicetiletý reprezentant, jenž naposledy působil v německé Bochumi, podepsal v předposledním klubu tabulky uplynulého ročníku rakouské ligy tříletý kontrakt. Salcburk má nové vedení a začíná budovat kvalitní tým, jenž hodlá bojovat o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Článek

O Lokvence, jehož smlouva s Bochumí neplatila pro druhou ligu, kam klub letos sestoupil, se vedle Salcburku zajímaly také Hertha Berlín a Portsmouth. Podle vysokého útočníka však bylo jednání rakouského celku nejserióznější.

"Salcburk byl nejpřímočařejší a také nejkonkrétnější, proto jsem se rozhodl pro něj," uvedl Lokvenc v deníku Sport. "V Salcburku budu mít lepší podmínky, než ležely na stole od Herthy i od Portsmouthu. Je to můj nejlepší transfer v životě," dodal střelec dvou gólů ze sobotního kvalifikačního utkání s Andorrou.

Lokvence chtěl trenér Jara

Osmašedesátinásobný reprezentant se v Salcburku sejde mimojiné s krajanem Patrikem Ježkem a trenérem Kurtem Jarou, jenž ho vedl při jeho předchozím působení v Kaiserslauternu. "Kdyby v Salcburku netrénoval on, asi bych tam nešel," přiznal Lokvenc.

Že sympatie s Jarou jsou vzájemné, potvrdil i rakouský kouč, jenž o Lokvence hodně stál. "Byl to můj vysněný hráč," citovala Jaru rakouská agentura APA. "Bude to pro nás nesmírné posílení do útoku. Věřím, že bude hned od úvodu potvrzovat své střelecké kvality," dodal kouč.

Bývalý útočník Hradce Králové a pražské Sparty se tak vydává na své třetí zahraniční angažmá. Za pět let v německé bundeslize odehrál v dresech Kaiserslauternu a Bochumi 148 zápasů, v nichž nastřílel 46 gólů.

Velké ambice týmu

Salcburk sice v posledním ročníku rakouské ligy obsadil až předposlední místo, ale v nové sezóně má vysoké ambice. Klub totiž vlastní rakouský miliardář Dietrich Mateschitz, šéf společnosti Red Bull, jenž vlastní i stáj formule 1. Do klubu už kromě kouče Jary přivedl nejlepšího střelce soutěže Christiana Mayrleba, rakouského reprezentanta Rolanda Kirchlera, nebo argentinského záložníka Carboniho.

Reklama

Související témata: