Hlavní obsah

Jankulovski chce v srpnu začít kopat do míče

PRAHA

Start letní přípravy v milánském AC ještě nestihne, ale už začátkem srpna by chtěl český fotbalista Marek Jankulovski po zranění znovu naplno trénovat. Osmadvacetiletý reprezentant, který před nedávnem přestoupil z Udine do klubu italského vicemistra údajně za 382 milionů korun, měsíc po operaci zlomeného kotníku teprve začíná opatrně chodit bez berlí.

Foto: archiv

Marek Jankulovski

Článek

"Teď věnuji hodně času rehabilitaci," řekl odchovanec ostravského fotbalu na úterním setkání s novináři v ortopedickém centru v Petřvaldu u Karviné. Místo, kde se drahá akvizice slavného AC zotavuje z vážného zranění, přiletěl z Milána zkontrolovat dokonce týmový specialista Massimiliano Sala. "Byl příjemně překvapen vybavením kliniky," podotkl Jankulovski.

Na fotbal zatím nemá pomyšlení. Lékaři ho ujistili, že na míč může minimálně do začátku srpna zapomenout. "V půlce července se mám hlásit v Miláně na startu letní přípravy. Nejprve bych měl začít běhat a věřím, že od srpna už se objevím na hřišti," uvedl Jankulovski.

Ke smolnému úrazu přišel v květnovém semifinále Italského poháru proti AS Řím. Nestihl tedy finiš italské ligy ani poslední dvě utkání reprezentace. Už dva dny po zranění si ho vzal pod skalpel odborník na lýtkové kosti a kotníky ve Varese poblíž Milána.

Klub se k tomu postavil perfektně

"Klub se k tomu postavil perfektně, zajistil mi výbornou péči a za to mu patří dík," řekl fotbalista, který hrává na levé straně obrany či zálohy. Kuráž mu dodal i nový zaměstnavatel. Jankulovského vykoupil z Udine i jako maroda. "Řekli mi, ať jsem v klidu a hlavně se dám do pořádku. Zachovali se fantasticky," rozplýval se.

Teď je před Jankulovskim ještě další měsíc volna, ale vůbec si nepřipouští, že by kvůli špatnému zdravotnímu stavu ztratil úvod podzimní sezony. Na Apeninský poloostrov odletí prvního července. "A pak uvidíme, jak to půjde. Ale doufám, že podzimní část kvalifikace stihnu," uvedl s přesvědčením v hlasu.

Reklama

Související témata: