Hlavní obsah

Vachoušek se domluvil v Austrii na tříleté smlouvě

PRAHA

Fotbalový reprezentant Štěpán Vachoušek zůstane takřka jistě natrvalo v Austrii Vídeň, kde se domluvil na tříleté smlouvě. Roční hostování z Olympique Marseille se změní v přestup ve chvíli, kdy pondělní dohodu funkcionářů obou klubů i hráče potvrdí majitel Austrie. O přestupu informoval hráčův manažer Pavel Zíka.

Foto: archiv

Štěpán Vachoušek

Článek

Podle Zíky bylo vidět, že i přes současné zranění si ve Vídni Vachouška považují. "Jednání bylo sice dlouhé, ale velmi seriozní a definitivní přestup je na dobré cestě," uvedl Zíka, podle něhož by souhlas měl přijít do konce týdne. Prodleva je zřejmě způsobena tím, že movitý majitel Austrie žije trvale v USA.

Vachoušek patřil po svém příchodu do Rakouska v minulé sezoně ke stěžejním hráčům základní sestavy mužstva, které došlo až do čtvrtfinále Poháru UEFA, skončilo druhé v lize a zvítězilo v Rakouském poháru. V závěru sezony ale absolvoval operaci kolena, kvůli níž chyběl i v červnových kvalifikačních zápasech české reprezentace proti Andoře a Makedonii.

Zíka dnes projednával také podmínky, za nichž Marseille uvolní dalšího českého hráče Rudolfa Skácela. A je pravděpodobné, že i on během dvou týdnů bude znát nového zaměstnavatele.

"Jsou to rozumné podmínky, za kterých by mohl odejít velmi rychle," uvedl Zíka. Už v minulých dnech připustil, že zájem má několik klubů včetně Sparty Praha. Skácel strávil podobně jako Vachoušek loňskou sezonu na hostování; působil v Panathinaikosu Atény.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články