Hlavní obsah

Figo možná zamíří do Newcastlu

PRAHA

Portugalský fotbalista Luis Figo možná zamíří do anglické Premier League. Někdejší hvězda Bílého baletu přišla po pěti úspěšných letech v Madridu o místo v základní sestavě a hodlá z Realu odejít. O hráče Figova formátu je velký zájem, zatím posledním uchazečem je britský Newcastle United.

Foto: ČTK

Luis Figo (vlevo) v dresu Realu Madrid

Článek

Manažer Newcastlu Graeme Souness v úterý potvrdil, že jeho klub se o dvaatřicetiletou hvězdu zajímá. "Máme o Louise Figa zájem, ale zatím je předběžné cokoliv komentovat," řekl Souness BBC Sport.

Vedení Newcastlu už kontaktovalo hráčovy zástupce s dotazem, zda by měl Portugalec zájem do Anglie přestoupit. A to přesto, že v Madridu má kontrakt ještě na jednu sezónu. Problémem je ale hráčův požadovaný plat, 4,6 miliónu liber.

Newcastle získal podobnou hvězdu před rokem - Patricka Kluiverta. Figo se nehodí do koncepce kouči Luxemburgovi a jako jeho další angažmá se skloňovala jména Liverpoolu, Boltonu nebo tureckého Galatasaraye.

Posledním "zaručeným" působištěm byla před několika dny Valencie. Podle francouzského L'Equipe byl přestup do španělského konkurenta hotovou věcí. Newcastle se snaží získat i tureckého reprezentanta Emre Belozoglua, středopolaře má pod smlouvou Inter Milán.

Figo zamířil do Realu Madrid z FC Barcelona v roce 2000 a stál Bílý balet 56,1 milónů eur. V té době byl Portugalec nejdražším fotbalistou světa.

Reklama

Související témata: