Hlavní obsah

Baroš: S Benítezem jsme se jen pozdravili

Ačkoli se hodně spekulovalo o jeho přestupu, Milan Baroš se v pondělí opět zapojil do přípravy fotbalistů Liverpoolu. Český útočník bude mít v týmu posledního vítěze Ligy mistrů během následující sezóny těžkou pozici, protože trenér Benítez hodlá sázet na jiné hráče. Navíc se bude muset obejít bez parťáka Vladimíra Šmicera. O tom všem mluví Baroš v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V neděli vám skončila dovolená, jak jste ji prožil? Odpočíval jsem po náročné sezóně, snažil se doléčit všechna zranění a relaxoval. Celou dobu jsem byl v Česku, nikam jsem nevyrazil.

Udržoval jste se? Absolvoval jsem nějaké exhibiční zápasy, byly tuším tři. Několikrát jsem si byl individuálně zaběhat, jinak jsem spíše odpočíval.

Kdy jste zahájili v Liverpoolu přípravu na novou sezónu? V pondělí jsme měli sraz a hned dva tréninky. Dvoufázový program byl i v úterý. Ve středu jsme měli pouze jeden trénink. Ve čtvrtek a v pátek jedeme znovu dvoufázově. V sobotu by měl být zase jeden trénink, v neděli máme volno. Už v úterý nás čeká první zápas předkola Ligy mistrů. Ve čtvrtek pak odjíždíme na tradiční soustředění do Švýcarska.

Mluvil jste s trenérem Benítezem o své pozici v mužstvu? Ne. Před prvním tréninkem jsme se jen pozdravili. Žádná debata neproběhla.

Od ukončení sezóny se spekulovalo o vašem přestupu do Valencie a Lyonu, ale nakonec jste zpět v Liverpoolu. Jste zklamaný? Není důvod být zklamaný. Pořád se něco může stát, pořád ještě do konce září mohu přestoupit. Ani tahle varianta není vyloučena. Já jsem nechtěl nic uspěchat, i proto zatím zůstávám v Liverpoolu a budu se rvát o místo. Tři a půl roku působím v Liverpoolu a jsem spokojený. Dál pracuji pro Liverpool a chci pro něj odvést maximum.

Proč se nevydařily námluvy s Valencií ani s Lyonem? Lyon se ozval na konci sezóny, já jsem si chtěl odpočinout a všechno během dovolené nechat projít hlavou. Ve Valencii se změnilo vedení, proto padl můj příchod.

Trenér Liverpoolu si podle všech vyjádření představuje útok bez vaší přítomnosti a naznačuje, že bude sázet na Morientese a Cissého. Navíc netají, že by rád přivedl další útočníky. Straší vás konkurence? Ne. Naše mužstvo čeká anglická liga, zdejší dvě pohárové soutěže a ještě k tomu Liga mistrů. Vychází to přibližně sedmdesát zápasů za sezónu, ještě k tomu pro některé reprezentační povinnosti. Takovou porci nemůžete odehrát s dvěma útočníky, to prostě nejde zmáknout. Každý tým má čtyři kvalitní hrotové hráče, takže není důvod se bát. Já se o své místo porvu. Pokud to vyjde, budu rád. Pokud ne, tak budeme s manažerem Paskou hledat řešení.

Jaký ohlas v Liverpoolu mělo rozhodnutí UEFA zařadit váš klub do prvního předkola Ligy mistrů? Všichni byli pochopitelně spokojeni. Tedy přesněji řečeno nadšeni. Byla to naše záchrana, když jsme si nevybojovali místo v ligové soutěži.

Sledoval jste los? Víte něco o soupeři? Pouze vím, že se střetneme s velšským Llansantffraidem, což je myslím přijatelný soupeř. Hlavně z toho důvodu, že nemusíme hned v úvodu někam daleko.

Zařazení do prvního předkola zrušilo plánovaný zájezd do Japonska. Udělalo vám to radost? Nijak jsem to neřešil. Pro nás to představovalo jen velké cestování už v přípravě, nic víc, protože do města ani na nějakou prohlídku zajímavých míst bychom se v Japonsku nedostali. Máme z toho jen hotel a hřiště, takže nám to vlastně ušetřilo tu cestu.

Poprvé v Liverpoolu na začátku přípravy chybí Vladimír Šmicer, který přestoupil do Bordeaux. Bude to bez něj těžší? Šmíca byl vedle mě jediný Čech, takže to bude určitě jinačí. Zejména v kabině. Už si nebudu moct pokecat česky. Bylo to jednodušší, když jsme tu byli dva. Hlavně proto, že Vláďa byl skvělý parťák.

Reklama

Související témata: