Hlavní obsah

Vaniak s Langerem jsou definitivně posilami Panioniosu

ATÉNY/PRAHA

Fotbalový trenér Josef Csaplár už má v Panioniosu Atény dvě české posily. Klubu z řecké metropole se ve středu večer upsali brankář Martin Vaniak a záložník David Langer. Vaniak se dohodl na roční a Langer na dvouleté smlouvě.

Článek

Oba hráči mají v kontraktu klauzule o roční opci. Řekl to hráčský agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která fotbalisty zastupuje.

Česká minikolonie v Panioniosu se ale v nejbližší době možná rozroste o čtvrtého člena. Podle manažera Pavla Zíky je reálný příchod stopera Miroslava Holeňáka z pražské Slavie, kterého by trenér Csaplár také v mužstvu rád viděl. "K dohodě klubů sice zatím nedošlo, ale intenzivně na příchodu Míry pracujeme. V nejbližších dnech by se to mohlo pohnout," uvedl Zíka.

Bývalý olomoucký brankář Vaniak a Langer, který naposledy působil v Mladé Boleslavi, jdou na první zahraniční angažmá. Pětatřicetiletý Vaniak v domácí nejvyšší soutěži nasbíral v Olomouci a Drnovicích 322 startů, sedmkrát si zachytal i v reprezentaci.

Devětadvacetiletý defenzivní záložník Langer v české lize odehrál 103 zápasů a vstřelil tři branky. Po půl roce opouští Mladou Boleslav, kam v lednu přestoupil z Liberce. Právě zde se poznal s koučem Csaplárem, se kterým se v roce 2002 radovali ze zisku mistrovského titulu

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Živě z dějiště hokejového mistrovství světa - 11.5. 2024Video: Sport.cz