Hlavní obsah

Řepka prožil v Londýně pocity strachu a bezmoci

LONDÝN

Fotbalista Tomáš Řepka měl ve čtvrtek dopoledne absolvovat se spoluhráči z West Hamu zdravotní testy, namísto toho jej ale šokovala zpráva o teroristických útocích v centru britské metropole, které si vyžádaly několik desítek obětí a stovky zraněných. Tragédie, hrůza, neštěstí, tak mluví Řepka o tragédii, která paralyzovala Londýn.

Foto: koláž Novinky

Tomáš Řepka nehodlá opustit potápějící se loď 'Kladivářů'.

Článek

"Nikdy by mě nenapadlo, že můžu být někdy tak blízko takovému neštěstí," řekl Řepka. "Když teroristi zaútočili na dvojčata v New Yorku, bylo to také strašné. Ale když vám bomby explodují pět kilometrů od baráku, člověk to prožívá úplně jinak. I když dnešní tragédie asi nebude mít takové následky jako ta v Americe," dodal Řepka. "Celý den telefonuju, všichni se ptají, jestli jsme v pořádku," podotkl jednatřicetiletý fotbalista.

Londýn se měl ve čtvrtek vystrojit do svátečního na počest vítězství v kandidatuře na pořádání letní olympiády v roce 2012, ale série atentátů rozsévající zkázu metropoli ochromila a středeční triumf Londýna uvrhla v zapomnění.

"Je tady všude panika, nikdo neví, kde to ještě může bouchnout. Zvenčí si to asi málokdo umí představit," popsal atmosféru panující v Londýně český fotbalista, který většinu dne proseděl před televizní obrazovkou.

"Pořád dokola pouštějí ten roztržený dvoupatrový autobus... Nebo záběry člověka, který v metru jeden z výbuchů nahrál na mobil. Strašné, a to ještě nikdo neví, kolik lidí dole v metru zůstalo," uvedl Řepka.

Také v klubu, který v minulé sezóně postoupil zpět do elitní Premier League, vládla smuteční nálada. "Měli jsme sice jen nějaké zdravotní testy, ale i kdyby nebyly, tak by na nějaký trénink asi málokdo měl pomyšlení," líčil Řepka. "S klukama jsme pak v kabině seděli před televizí a sledovali tu hrůzu společně," poznamenal Řepka.

Reklama

Související témata: