Hlavní obsah

Dojednáno - Gerrard v Liverpoolu prodloužil smlouvu

PRAHA

Sága kolem setrvání Stevena Gerrarda v Liverpoolu či jeho odchodu jinam konečně dospěla do finální fáze. Kapitán posledních vítězů Ligy mistrů v pátek prodloužil v klubu svou smlouvu o další dva roky a zůstane tak na Anfield Road až do roku 2009. K ledu tak putuje i návrh Chelsea, která za Gerrarda nabízela rekordních 32 miliónů liber.

Článek

Ještě před pár dny to přitom vypadalo, že Gerrardovy dny v Liverpoolu už budou pouhou minulostí. Hvězdnému záložníkovi docházela trpělivost s vedením klubu, které váhalo s navýšením stávajícího kontraktu, a po rozporech s trenérem Rafaelem Benítezem dokonce oznámil, že z klubu odchází. Oba kohouti si ale nakonec všechno vyříkali.

Gerrard: S trenérem jsme v pohodě

"Naše vztahy jsou OK, ale uznávám, že by mohly být lepší, a chtěl bych na tom ještě zapracovat," komentoval Gerrard svůj vztah k Benítezovi po podpisu nového kontraktu. "Měli bychom si v příštích dnech společně sednout a popovídat si. Sám za sebe vím, že moje výkony nebyly vždy úplně nejlepší," sypal si popel na hlavu.

Zároveň pětadvacetiletý záložník vyvracel, že by mezi ním a Benítezem panovala nějaká přehnaná řevnivost. "Všechny ty povídačky o hádkách jsou nesmysl. V uplynulých pěti nebo šesti dnech jsme měli pár vzrušenějších diskusí, ale můj respekt k Rafovi se nezměnil. Je to jeden z nejlepších trenérů na světě," dal Gerrard jasně na srozuměnou.

Prodloužil i Carragher

Také Benítez jakékoliv neshody se svým nejlepším hráčem vyvrací. "Všichni jsme si přáli, aby zůstal. Teď máme konečně jasno a můžeme se soustředit na další sezónu. Mé vztahy se Stevem jsou v nejlepším pořádku. A vždycky byly," prohlásil španělský trenér už ve čtvrtek.

Vedle Gerrarda se Liverpool dohodl na prodloužení kontraktu i s obráncem Jamiem Carragherem. Sedmadvacetiletý obránce by měl v klubu zůstat rovněž až do roku 2009.

Reklama

Související témata: