Hlavní obsah

Na stříbrném plátně se rozsvítí i hvězdy Realu Madrid

MADRID

Španělská kina se připravují na nápor fotbalových fanoušků. V úterý byl totiž oficiálně představen film o nejslavnějším klubu světa Realu Madrid. Ve snímku nazvaném Real ve filmu zazáří současné hvězdy "bílého baletu" David Beckham, Zinédine Zidane, Ronaldo a Raúl, a také legendární Alfrédo di Stéfano, kteří jsou protagonisty krátkých fiktivních příběhů.

Foto: REUTERS

Nejvíce se ve filmu čeká od Davida Beckhama.

Článek

Real se tak stane prvním klubem, jenž inspiroval filmaře ke vzniku celovečerního filmu. Ten trvá symbolicky stejnou dobu jako fotbalový zápas, tedy 90 minut.

Největší pozornost bude upřena na část snímku, v níž figuruje Angličan Beckham. Zlí jazykové mu už dlouho vytýkají, že je víc popovou či filmovou hvězdou než fotbalistou a Beckham teď ukáže, jestli mají skutečně pravdu. Anglický záložník hraje v epizodě o japonské dívce, která má problémy se svým žárlivým přítelem. Jejich příčinou je samozřejmě její platonická láska k Beckhamovi.

Film na pomezí mezi fikcí a dokumentem chce ukázat, že Real Madrid je celosvětově zbožňovaným týmem. Proto se jednotlivé kapitoly odehrávají v různých částech planety. Beckhamův příběh se odvíjí v Tokiu, Zidanův v senegalském městě Ziguinchor. Francouzský tvůrce hry je v něm idolem malého chlapce, který se nemůže dočkat toho, až přijede domů jeho otec a řekne mu, jak hrál Real. Španělský klub přitom nikdy hrát neviděl.

Ronaldo si připomene zranění kolena

V části z New Yorku si Ronaldo připomene, jak těžkým zraněním kolena prošel v kariéře. Stejné utrpí při fotbale mladá dívka. Raúl v paralele své oddanosti klubu, který nikdy v kariéře neopustil, inspiruje studenty jedné madridské školy. Di Stéfano si zahraje v povídce z Caracasu.

Prezident klubu Florentino Pérez měl po nepovedených dvou sezonách, v nichž Real senzačně nezískal jedinou trofej, důvod k radosti. "Dnešek je pro mě velmi zvláštním dnem," řekl na oficiální prezentaci filmu v útrobách stadionu San Bernábeu. "Když jsem se před pěti lety stal předsedou, snil jsem o filmu o nejslavnějším klubu na světě," vyznal se Pérez.

Snímek režíroval Borja Manso, který se nedávno spolupodílel i na filmu Madrid M11, v tom vlaku jsme byli všichni. Jde o poctu obětem loňského teroristického útoku na madridských nádražích. Manso, vášnivý fanoušek Realu, odmítá nařčení, že filmem chce jen vydělat. "Nemůžete se vyhnout faktu, že Real Madrid je jednou z největších značek na světě," uvedl.

Film přišel na šest milionů eur

Zajímalo ho prý, co je tím důvodem, proč klub oslovuje tolik lidí v nejrůznějších koutech světa, nehledě na jejich majetek, věk nebo pohlaví. "Během dvou dnů, kdy jsem natáčel v nejchudších oblastech Senegalu, jsem napočítal 59 lidí, kteří na sobě měli dres Realu," vylíčil.

Výroba filmu přišla na šest milionů eur, na jeho produkci se podílela i klubová televize Real Madrid TV. Slavnostní premiéru bude mít film 25. srpna na San Bernábeu, pak půjde do evropské distribuce. Kopii by s sebou měl Real vzít i na turné po Spojených státech, Číně, Japonsku a Thajsku, které začne 14. července.

Reklama