Hlavní obsah

Exslávista Pastoor definitivně ostrouhal. Místo Van Bastena bude Alkmaar trénovat Van den Brom

Alkmaar

Kouč Alex Pastoor dovedl na jaře Slavii k záchraně v nejvyšší české soutěži. Po skončení sezóny zamířil domů do Holandska, kde měl nečekaně nahradit Marca van Bastena, který se vzdal ze zdravotních důvodů postu hlavního trenéra fotbalistů Alkmaaru. Pastoor byl ale vedením klubu obviněn z úniku informací o zdravotním stavu legendárního kanonýra a následně propuštěn. Van Bastena, který se přesunul na pozici asistenta, tak nakonec ve funkci nahradí John van den Brom.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Exslávistický kouč Alex Pastoor během derby se Spartou - archivní snímek.

Článek

V dnešním ligovém utkání Alkmaar ještě povedou asistenti Dennis Haar a Van Basten. Sedmačtyřicetiletý Van den Brom se ujme práce v příštím týdnu. Někdejší hráč Ajaxu Amsterodam v nizozemské lize dříve koučoval Haag a Arnhem. Bývalý záložník s dvěma reprezentačními starty loni vyhrál s Anderlechtem belgickou ligu, ale letos na jaře ho bruselský klub propustil.

Trojnásobný držitel Zlatého míče Van Basten po letním nástupu do Alkmaaru začal mít srdeční potíže vyvolané stresem a rozhodl se přejít na pozici asistenta. Nahradit ho měl Alex Pastoor, který na jaře vedl pražskou Slavii a poté nastoupil do AZ jako asistent. Vedení klubu ho však obvinilo z toho, že vynesl citlivé informace o Van Bastenově zdravotním stavu a Pastoor v klubu skončil.

Reklama