Hlavní obsah

Chelsea loví posily za desítky miliónů eur

LONDÝN

Anglický mistr Chelsea před sezónou shání posily. Loni majitel Rus Roman Abramovič štědře otevřel svou peněženku a mezi jinými do Londýna přivedl Čechy Petra Čecha a Jiřího Jarošíka. Jejich spoluhráčem se zřejmě stane Shaun Wright- Phillips, který bude Chelsea stát neoficiálně 30,5 miliónu eur.

Článek

Tento kontrakt ještě není definitivní. Na přestupu nevlastního syna někdejšího kanonýra Arsenalu Iana Wrighta se Chelsea dohodla s Manchesterem City, nyní jedná o podmínkách s hráčem. Ale sám hráč chce do Chelsea odejít, takže se nejspíš v barvách tohoto klubu objeví.

Třiadvacetiletý hráč v sobotu sám požádal vedení Manchesteru City o povolení odejít do Chelsea. Trenér Stuart Pearce vzápětí řekl, že transakce se nejspíš neuskuteční, neboť londýnský klub nechtěl vyhovět finančním požadavkům Manchesteru. Dnes se ale situace změnila, tým ruského miliardáře Romana Abramoviče nabídku o více než milión eur zvýšil.

Zástupci Chelsea uvedli, že až se s hráčem dohodnou na podmínkách a Wright-Phillips projde lékařskou prohlídkou, může být transfer uzavřen. O talentovaného fotbalistu měl zájem také Arsenal, ale jeho trenér Arsene Wenger nedávno prohlásil, že s kupní silou Chelsea nelze soupeřit.

Wright-Phillips byl v uplynulé sezoně s jedenácti góly nejlepším střelcem Manchesteru City. V anglické lize už stihl odehrát přes 150 zápasů, za anglickou reprezentaci nastoupil čtyřikrát.

Diarra už je podepsaný

Smlouvu s Chelsea už má v kapse francouzský reprezentant do 21 let Lassana Diarra a patří mu jeden primát. Stal se první investicí fotbalové Chelsea před novou sezonou. Dvacetiletý defenzivní záložník přichází do týmu anglického mistra z druholigového Le Havru a podle deníku l'Équipe za 4,5 milionu eur.

Diarra přesvědčil trenéra Josého Mourinha o svých kvalitách během týdenních testů a polepšit si během jedné sezony z amatérské soutěže až do Chelsea označil za sen. "Trenér mi řekl, že ze mě chce mít nového Clauda Makeleleho," uvedl mladý Francouz.

Reklama

Související témata: