Hlavní obsah

Straka čelí atakům. Myšlenky jsou různé, říká kouč Slovanu po dalším propadáku a před Neapolí

Bratislava

Je ještě hůře. Fotbalisté Slovanu Bratislava s českým trenérem Františkem Strakou uzavřeli už tak děsivý zářijový účet další porážkou - 0:1 na hřišti Podbrezové. Během končícího měsíce přidávali na své konto jeden nezdar za druhým a z týmu, který sebevědomě bojoval o Ligu mistrů, je celek, který sbírá těžké rány. Je otázkou, jestli bude Straka trenérem slovenského mistra ještě i v době, kdy bude hrát Evropskou ligu se Spartou (23. 10. v Bratislavě, 6. 11. v Praze).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka.

Článek

„Krize se prohloubila,“ citují po prohře v Podbrezové slovenská média Straku. „Psychika hráčů je dole, poklesla i kvalita výkonů. Musíme se v takovéto situaci porvat. Odhodit deku, která nás dusí,“ snaží se trenér ještě neházet flintu do žita.

Záložník Juraj Halenár, který se před časem ocitl v nemilosti fandů, zůstal v Podbrezové na lavičce náhradníků, po hodině ale Straka nehleděl na nevoli fanoušků a poslal zkušeného hráče na plochu. Ani on však nezlomil nepříznivě se vyvíjející zápas. Na rychlý vedoucí gól domácích Slovan odpovědět nedokázal.

„Jen doufám, že se z této situace co nejdříve dostaneme. Nechápu, jak je možné, že hráči najednou ztratí formu. Dostali jsme se ještě níž, pracovali jsme v týdnu na psychice a práce opět přišla vniveč. Moc věcí nefunguje,“ přiznává trpce Straka. „Myšlenky jsou různé,“ naznačuje, že situace už je kritická.

Neapol ladila vítězně

Nebudeme-li počítat pohárový duel proti Modrance ze čtvrté nejvyšší soutěže (5:1), dal Slovan v září jediný gól. V Žilině padl 0:3, na trávníku YB Bern v Evropské lize dokonce 0:5, v Dunajské Strede uhrál plichtu 1:1, nevyšel mu duel s Trenčínem (0:2) a nakonec ani ten v Podbrezové.

Zřejmě se ještě více začne spekulovat o Strakově možném odchodu a o tom, že další pohárové zápasy včetně těch se Spartou už budou bez něj. Do toho příprava na zápas s favorizovanou Neapolí...

Ta se na čtvrteční utkání v Bratislavě vítězně naladila proti Sassuolu (1:0), zatímco Slovan nabízel o víkendu další nepovedené představení. „Vím, že s takovým přístupem můžeme takovému soupeři těžko konkurovat,“ ví Straka a čelí slovním výpadům. "Slabý trenér ordinuje týmu špatnou strategii," vyjádřil se v anketě na sport.sk ohledně příčin krize Slovanu bývalý prezident klubu Viliam Fischer.

Současní šéfové jsou na sdělení skoupí, viceprezident klubu Petr Kašpar řadu ožehavých otázek v nedávném rozhovoru pro deník Šport nechával bez komentáře.

"V současném Slovanu asi není soudržná kabina. Předcházející trenérská dvojice Gallis - Valovič byla úspěšná, vyměnili ji a možná v někom zůstal pocit, že by měl u mužstva radši předešlé kouče," uvedl bývalý hráč Slovanu Ján Čapkovič.

Povede podle vás Straka bratislavský Slovan i v říjnu proti Spartě?
Ano
23,7 %
Ne
76,3 %
Celkem hlasovalo 832 čtenářů.

Reklama

Související témata: