Hlavní obsah

Owen uvažuje o návratu do Anglie, chce ho i Lyon

LONDÝN/LYON (Francie)

Anglický fotbalový útočník Michael Owen z Realu Madrid by se mohl vrátit zpět do anglické ligy. Sám potvrdil, že má nabídku ze čtyř předních britských klubů a přiznal, že o návratu uvažuje. Zájem potvrdil i francouzský Lyon.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Čtyřiadvacetiletý útočník se ocitl na přestupovém trhu poté, co jeho současný klub získal nové brazilské útočníky Robinha a Julia Baptistu. Owen by tak měl ještě těžší úlohu prosadit se do základní sestavy, o což bojoval i v minulé sezoně. To měl konkurenci "jen" v dalším Brazilci Ronaldovi a v kapitánovi Raúlovi.

"V Realu mi sdělili, že chtějí, abych zůstal, ale na druhou stranu mi nebudou bránit, pokud budu chtít odejít," napsal Owen v prohlášení, které zaslal britskému tisku. "Po zkušenostech z Realu se ale nepohrnu do klubu, kde nebudu mít velkou šanci na základní sestavu. Ať již budu hrát kdekoli, chci být co nejlépe připraven na příští sezonu a mistrovství světa, kam se, doufám, s Anglií kvalifikuji."

K zájemcům o Owena se připojil francouzský Lyon

K zájemcům o Owena se připojil francouzský mistr Olympique Lyon. Ve středu to potvrdil prezident klubu Jean-Michel Aulas. Lyon hodlá získat pátý francouzský titul za sebou, čímž by překonal ligový rekord. "Proto bychom rádi získali ještě jednoho špičkového útočníka, a tím je právě Owen," řekl Aulas.

Trenér anglické reprezentace Sven Goran Eriksson by však Owena rád viděl v Premier League a nejraději v dresu Manchesteru United, který vypadá zatím jako nejvážnější kandidát. "Podle toho, co jsem slyšel, bylo by pro něj lepší přestoupit do Manchesteru," řekl Eriksson tisku. "Myslím si to proto, že by každý den spolupracoval s Waynem Rooneyem, což by pro Anglii bylo to nejlepší."

Sedmdesátinásobný anglický reprezentant přestoupil do Madridu loni v létě za 12 milionů eur z Liverpoolu, za nějž v 297 zápasech dal 158 gólů. V Realu však do zápasů naskakoval jen jako střídající hráč. Přesto stačil nastřílet 13 branek.

Reklama

Související témata: