Hlavní obsah

VIDEO: Jedenáctka snů podle „Boha“ Ibrahimovice. I s Nedvědem

Paříž

Ideální jedenáctka? Co člověk, to názor, výběrů by se jistě sešlo požehnaně. Klubová televize francouzského fotbalového mistra Paris St. Germain svěřila tento úkol své útočné hvězdě Zlatanu Ibrahimovicovi. Vybíral ze současných či bývalých spoluhráčů a výsledkem jeho volby je tým, jehož hru by nepochybně byla radost sledovat.

Ibrahimovicova ideální jedenáctka

 
Článek

Vytáhlý Švéd do branky zařadil italskou legendu Gianluigiho Buffona, pravý kraj obrany svěřil Lilianu Thuramovi z Francie, střed dalšímu někdejšímu kolegovi z Juventusu Fabiu Cannavarovi a současnému spoluhráči Thiagu Silvovi, levou stranu defenzívy pak Maxwellovi, na kterém ocenil především jeho fotbalovou eleganci.

V záložní řadě nemohl opomenout barcelonská „dvojčata" Andrése Iniestu a Xaviho, dalšími členy motoru Ibrahimovicova Dream Teamu jsou francouzský mistr světa Patrick Vieira a český reprezentant Pavel Nedvěd.

V útoku obývaný snajpr pozapomněl na řevnivost ze společných let v Barceloně s Lionelem Messim. A protože měl každého hráče rovněž označit slovem, které by ho co nejvíce charakterizovalo, čtyřnásobného argentinského držitele Zlatého míče FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa pojmenoval jednoduše - Génius. A poslední post? Kdo jiný?

„Zlatan Ibrahimovic - Bůh," uzavřel Ibra se zářivým úsměvem....

Nebylo to poprvé, kdy se přirovnal ke stvořiteli. Když se ho loni před barážovými duely mezi Švédskem a Portugalskem novináři ptali, kdo postoupí na MS do Brazílie, odvětil: "To ví jen Bůh." A když reportér namítl, že Boha se jen stěží může zeptat, Ibrahimovic pohotově zareagoval: "Právě s ním mluvíte."

Reklama