Hlavní obsah

Fair play? Na to se v Rumunsku nehraje. Domácí brečeli, fanoušci házeli sněhové koule

Mioveni

Základem jakéhokoliv sportu má být fair play chování. Jenže tohle nepsané pravidlo v rumunském fotbale neplatí. Fotbalisté Kluže si počínali v pohárovém utkání na hřišti druholigového Mioveni neférově, protože svému soupeři odmítli vrátit zakopnutý míč. Z následné akce vyrovnali na průběžných 3:3 a v nastavení ještě duel otočili ve svůj prospěch, takže si zajistili postup do semifinále. Způsobem, který volá po potrestání.

Fair play v rumunském balení.

 
Článek

Duel se odehrál v nepříznivých podmínkách, většina hřiště byla pokryta sněhem a trávník spíše připomínal oraniště, přesto nebyla nouze o góly. Domácí tým Mioveni, outsider zápasu, měl ještě po hodině hry luxusní třígólový náskok, jenže ani to mu nebylo nic platné.

První sporný moment přišel v 62. minutě, kdy sudí nařídil podivný pokutový kop, z kterého snížil útočník Kluže Grégory Tadé. Ovšem mnohem závažnější zneužití fair play přišlo tři minuty před koncem druhé půle - na hřišti ležel jeden z domácích hráčů, proto hráči Mioveni zakopli míč do zámezí. Marně však čekali na jeho navrácení - fotbalisté Kluže rozehráli aut a šokovanému soupeři následně vstřelili vyrovnávací gól na 3:3. Ani to však nebylo všechno - v první minutě nastavení skórovala Kluž počtvrté a dokonala tak „senzační" obrat.

Protesty u rozhodčího nepomohly, a tak hráčům v zelených dresech nezbylo nic jiného, než sklopit hlavu a nevěřícně sledovat slavící protivníky. Malou odvetu si připravili alespoň naštvaní domácí příznivci, kteří po fotbalistech Kluže házeli sněhové koule. Jak je však vidět, borci z Kluže se tím náramně bavili.

Reklama

Související témata: