Hlavní obsah

Mourinho rozhodne o Jarošíkově odchodu z Chelsea

LONDÝN

Hostování fotbalisty Jiřího Jarošíka v Birminghamu je stále pravděpodobnější. Český hráč, jemuž po přestupu ghanského středopolaře Michaela Essiena z Lyonu do Chelsea opět vzrostla konkurence, si však nejprve chce promluvit s trenérem mistrovského celku anglické ligy Josém Mourinhem.

Článek

"Konkurence v Chelsea se s příchodem Essiena ještě zvýšila. Asi bych to měl těžké. Ale ještě jsem se definitivně nerozhodl. Čekám na názor trenéra Mourinha. On je klíčovou osobou mého rozhodnutí," citoval Jarošíka internetový server Sportinglife.

Český reprezentant uvedl, že i když nyní odejde, chce i na dálku dál bojovat o budoucí místo v sestavě londýnského celku. "Já preferuji hostování. Doufejme, že Chelsea neuvažuje o prodeji," řekl Jarošík.

To, jestli se jeho hostování uskuteční, bude záviset také na podmínkách, které Birmingham Jarošíkovi nabídne. "Myslím, že by nemělo být problémem, aby Birmingham převzal mé smluvní podmínky z Chelsea. Asi bych nešel někam, kde bych měl horší finanční podmínky," řekl.

Nabídku CSKA Moskva odmítl

Jarošík už mluvil s trenérem Birminghamu Stevem Brucem a ten mu zájem klubu o jeho služby potvrdil. "Je to potěšující, když o vás stojí tak velký hráč minulosti," uvedl Jarošík.

Sedmadvacetiletý záložník měl také nabídku na návrat do CSKA Moskva, odkud do Chelsea letos přišel. Tu však ihned zamítl. "K jednání s CSKA se můžeme vrátit v zimě. Neřekl jsem, že bych se tam nemohl v budoucnu vrátit. Nyní chci ale být na očích trenérovi Mourinhovi," vysvětlil Jarošík.

Reklama

Související témata: