Hlavní obsah

Baroš se v Aston Ville uvedl vítězný gólem

BIRMINGHAM (Británie)

Gólem v 11. minutě do sítě Blackburnu se v sobotu fotbalista Milan Baroš uvedl ve svém prvním ligovém zápase v dresu Aston Villy. Právě to od českého reprezentanta jeho nový klub i fanoušci čekali a v Birminghamu to bylo cítit už dlouho před zápasem. Barošova branka nakonec zůstala v celém utkání jedinou a domácí zvítězili 1:0.

Článek

I když některé z fanynek českého útočníka na internetových stránkách milanbaros.net rozváděly své pochybnosti, zda nové klubové barvy budou Barošovi slušet, skalní fanoušci Aston Villy se něčím takovým vůbec nezabývali. Před stadionem bylo vidět muže, chlapce i dívky v Barošově desítce v hojném počtu.

"Umí - a v Liverpoolu ho nenechali hrát," řekl muž, který šel na sobotní zápas v dresu s Barošovým jménem a číslem. "Tady to bude jiné," dodal a připomněl trenérovo ujištění, že Baroš bude hrát od začátku zápasu. "Milan jim to ukáže," řekl další muž a nebylo zcela jasné, za myslí Blacbkurn, domácí fanoušky nebo Liverpool, jehož trenér pro českého útočníka málokdy nalezl místo v základní sestavě.

Baroš dodá potřebnou sílu

"Milan potřebuje hodně hrát, aby se dostal do tempa. Pak uvidíme, co dokáže. Mužstvu dodá potřebnou sílu," prohlásil trenér Aston Villy David O'Leary před zápasem. Také hráči dávali najevo, že od Baroše čekají oživení v útoku a zlepšení pozice kdysi slavného klubu, který se ovšem dlouhodobě pohybuje jen v polovině tabulky a v úvodu nového ročníku anglické ligy až do dneška nevyhrál.

Fanoušci novému muži na hrotu útoku viditelně a hlavně slyšitelně přejí. Pouhá věta při dnešním představování: "A teď s desítkou náš nejnovější přírůstek - Milan Baroš," vyvolala na ne zcela zaplněných tribunách bouřlivé ovace. Každý míč, který zhruba směřoval jeho směrem, vyvolal skandování a hukot, jak si ho mnozí zřejmě už představovali v brance Blackburnu.

V 26. minutě, kdy Baroš zůstal chvíli ležet na trávníku, zavládlo na stadionu neobvyklé ticho. Většinu Barošových pádů ale rozhodčí k velké nelibosti publika odpískal v neprospěch Aston Villy, a to včetně situace v nastavení, kdy si Baroš při samostatné akci dokonce vysloužil žlutou kartu.

Vyzkoušejte si to

Barošova tvář vítala diváky na titulní straně dnešního programu a ostatně i na obřích obrazovkách se čas od času objevila reklama s Barošem. "Czech it out - Vyzkoušejte si to," použila Aston Villa známou slovní hříčku se záměnou slov "Czech" a "check" (zkoušet), aby upozornila fanoušky, že nové dresy s Barošovým číslem a jmenovkou jsou v prodeji.

Chvílí, na kterou všichni čekali, byl Barošův první gól. A český útočník je nenechal čekat dlouho. I když si fanoušci už několik dní dopředu připravovali pro Baroše speciální veršovaný pokřik, po vstřelené brance hulákali jednoduché, ale o to upřímnější: "Milan, Milan, Milan!" - stejně jako před časem v Liverpoolu.

Reklama