Hlavní obsah

Duda přežil Limberského faul bez zlomeniny, na Ajax však musí zapomenout

Belek

Několik týdnů bude mimo hru. Zranění slovenského fotbalisty Ondreje Dudy ve službách Legie Varšava, jehož v přípravném duelu v Turecku fauloval plzeňský David Limberský, však snad nebude vážnější. „Není to zlomené, což je dobré. Přesná diagnóza se neví, ale měsíc odpočinku bude s určitostí. Pak jsem zpátky. Děkuji všem za povzbuzení,“ vzkázal Duda koncem víkendu na svém facebookovém profilu.

Foto: Sport.cz

Ondrej Duda neztrácí po Limberského faulu optimismus...

Článek

Faul Davida Limberského na Ondreje Dudu

Konečnou diagnózu ještě lékaři neoznámili, jedno je však jisté. Na únorové duely vyřazovací části s Ajaxem Amsterdam může Ondrej Duda zapomenout.

„Nechceme předbíhat. Nejprve musíme mít k dispozici výsledky důkladných vyšetření a podrobné analýzy," řekl klubový lékař Maciej Tabiszewski.

Legia zveřejnila fotografii, na níž dvacetiletý rodák ze Sniny leží na hotelovém pokoji se zafixovanou pravačkou.

Dudu v 11. minutě nevybíravě fauloval David Limberský a slovenský záložník musel odkulhat ze hřiště.

Berg by obránce postavil před soud

„Byl to hrozný faul, který by se ve fotbale neměl objevovat. Nemluvě o tom, že šlo o přátelský zápas. Limberský měl dostat červenou kartu, po takovém faulu by ho měli postavit před soud. Náš hráč byl momentálně ve skvělé formě, teď bude nějaký čas mimo hru," kroutil nevěřícně hlavou kouč Henning Berg. Norský trenér Legie má přitom tvrdou školu z Premier League, kde jako aktivní hráč působil i v Manchesteru United...

Viktoria vyjádřila politování a popřála Dudovi brzké uzdravení.

„Jednalo se o situaci, ve které rozhodovaly desetiny vteřiny. Já bohužel přišel do souboje později, než jsem chtěl. Osobně mě mrzí vyjádření, která za nešťastnou situaci hledají úmysl zranit protihráče," brání se samotný Limberský.

Přilil olej do ohně před derby na Slovensku

„Ondrejovi jsem se omlouval bezprostředně po střetu a po mém vystřídání jsem se pokoušel vše vysvětlit také hráčům a trenérům Legie přímo na lavičce. S Ondrejem jsem byl v kontaktu i na hotelu, zopakoval jsem, jak mě mrzí jeho zranění a popřál mu brzké uzdravení. Věřím, že se co nejdříve vrátí na fotbalové trávníky," dodává český reprezentant.

Limberský nechtíc přilil olej do ohně před jarním derby národního týmu. Reprezentace bude 28. března hrát kvalifikaci s Lotyšskem a o tři dny později nastoupí k přátelskému duelu v Žilině.

„Vedle kvalifikace myslíme samozřejmě i na březnový přípravný zápas na Slovensku. Oba týmy se výborně znají, Slováci se na zápas strašně těší a bude to prestižní záležitost," poukázal nedávno kouč Pavel Vrba.

Pokud se Duda včas uzdraví, mohl by na Limberského v Žilině narazit znovu. Trenér Ján Kozák totiž velkému talentu již v listopadovém duelu s Finskem dopřál debut ve slovenském áčku.

Reklama

Související témata: