Hlavní obsah

Henry brzy překoná klubový rekord Arsenalu

LONDÝN

Už jen dva góly dělí Thierryho Henryho od překonání rekordu londýnského Arsenalu v počtu vstřelených branek. Na dosavadního rekordmana Iana Wrighta, který ve své kariéře nastřílel 184 branek, ztrácí francouzský fotbalista jediný gól.

Foto: REUTERS

Thierry Henry

Článek

Henry se mohl do dějin anglického klubu zapsat už v sobotním zápase na půdě Middlesbrough, v průběhu dneška se však ukázalo, že mu zraněná třísla nedovolí nastoupit. "Ian Wright je legenda, takže překonat jeho rekord by bylo úžasné. Ale nechci o tom mluvit předčasně, protože ve fotbale se rychle může něco přihodit, takže chci jenom zůstat soustředěný a dál dávat góly za svůj tým," řekl osmadvacetiletý kanonýr, jenž v dresu Arsenalu odehrál 301 utkání.

Francouzský reprezentant do Arsenalu přišel v roce 1999 po nevydařeném půlročním angažmá v Juventusu Turín. V Itálii působil na křídle, ale trenér Arsene Wenger ho okamžitě zařadil na hrot a tento krok se mu vyplatil. "Když jsem ho koupil, jenom jsem chtěl, aby byl úspěšný. Nenapadlo mě, že jednou bude takhle blízko rekordu," řekl trenér Arsenalu, který už Henryho vedl v roce 1993 v Monaku.

Henry londýnskému velkoklubu pomohl k dvěma anglickým titulům a v této sezoně se po odchodu dalšího Francouze Patricka Vieiry stal kapitánem týmu. Jeho mimořádná střelecká produktivita mu však může přinést i problémy. "Když teď hraje a nedá gól, lidé se ptají: 'Kde byl Thierry Henry?' Ale pro mě je užitečný, i když neskóruje, protože připravuje i spoustu branek pro ostatní," řekl Wenger o nejlepším střelci uplynulého ročníku Premier League.

V posledním ligovém zápase proti Fulhamu Henry vstřelil obě branky Arsenalu a zajistil mu vítězství 2:1. Proti Middlesbrough se mu tradičně daří, tomuto týmu už nasázel sedm gólů.

Reklama

Související témata: