Hlavní obsah

Zraněný Henry asi nestihne říjnový zápas na Spartě

PAŘÍŽ

Arsenal možná nastoupí 18. října k utkání Ligy mistrů na stadionu pražské Sparty bez kanonýra Thierryho Henryho. Francouzský fotbalista a zároveň kapitán londýnského klubu má problémy s tříslem a podle vlastních slov ho čeká minimálně měsíční přestávka.

Foto: REUTERS

Thierry Henry

Článek

"Můžu se vrátit nejdříve tak v půlce října. Není to zranění, které by mě vyřadilo ze hry na celou sezonu, ale je to vážné," cituje Henryho dnešní deník l'Equipe. Hráčovy potíže s třísly přidělávají starosti i francouzské reprezentaci, která má před sebou dva klíčové kvalifikační zápasy na půdě lídra skupiny Švýcarska a s Kyprem.

"Asi budu v obou zápasech chybět. Bolesti v levém tříslu cítím už dlouho, zhruba od března, a potřebuji klid. Je to smutné, ale nemám na výběr," řekl Henry, který v minulém zápase o postup na MS rozhodl jediným gólem o výhře v Irsku. V Bernu nastoupí Francouzi 8. října, s Kyprem se utkají v Paříži o čtyři dny později.

Právě po duelu na irské půdě si Henry zranění třísla obnovil a o víkendu jen přihlížel, jak Arsenal prohrál v lize v Middlesbrough. "V pátek jsem byl na vyšetření, příští tři týdny musím úplně vysadit. Může to být ale i měsíc. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet, aspoň strávím více času s rodinou," dodal.

Reklama

Související témata: