Hlavní obsah

Netradiční vítěz. Gól měsíce ve skotské fotbalové lize dal jedenáctiletý chlapec

Glasgow

Netradičního vítěze měla anketa gól měsíce ve skotské fotbalové lize. Zcela suverénně ji vyhrál teprve jedenáctiletý fanoušek Celticu Jay Beatty. Chlapec trpící Downovým syndromem získal 97 procent hlasů, především za svou nefalšovanou radost z branky, které dosáhl během poločasové přestávky. Hlasování se zúčastnilo několik tisíc fanoušků.

Gól měsíce ledna ve skotské lize

 
Článek

Georgios Samaras oznamuje vítěze Gólu měsíce

"Málokdo z nás si může prožít svůj sen, ale Jayovi se to povedlo. Děkuji všem, kteří tohle zařídili. Jsme opravdu vděční a pyšní," řekl chlapcův otec Martin Beatty.

Malý Jay už loni slavil s hráči Celticu skotský titul. V lednovém utkání v Hamiltonu pak byl pozván do šatny a následně si mohl o poločase zkusit pokutový kop. Svůj gól si užíval za ovací zaplněného New Douglas Parku. Srdce fanoušků si získal právě svou oslavou gólu.

Největším oblíbencem Jaye je bývalý hráč Celticu Georgios Samaras, který momentálně hraje v Saúdské Arábii. A právě on prostřednictvím videa (viz galerie) oznámil vítěze ankety. "Jayi, můj kamaráde, teď dáváme góly oba. Mám velkou radost, že mohu oznámit, že jsi vyhrál anketu gól měsíce. Chybíš mi chlape," prohlásil Samaras.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články