Hlavní obsah

Kouč Csaplár skončil v Panionisu Atény

ATÉNY

Fotbalový trenér Josef Csaplár vydržel na lavičce Panioniosu Atény jen tři měsíce. Bývalý kouč Liberce a pražské Slavie, který se v červnu s řeckým klubem dohodl na dvouleté smlouvě, doplatil na špatný vstup týmu do soutěže. Panionios získal ve dvou utkáních jediný bod. Csaplár v pondělí ČTK řekl, že od vedení klubu obdržel písemné vyrozumění o ukončení spolupráce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Josef Csaplár

Článek

"Mám z toho všeho smíšené pocity, mísí se ve mně všechno dohromady a těch dojmů je nyní moc. Každopádně pro mě je působení v Panioniosu velkým poučením a školou do budoucna," řekl uvedl dvaačtyřicetiletý kouč, který před třemi lety společně s Ladislavem Škorpilem přivedl k mistrovskému titulu Liberec.

Csaplár tak během necelého půlroku zažil už druhý vyhazov. V dubnu nejprve skončil ve Slavii, nyní se po tříměsíční spolupráci rozchází s Panioniosem, kam si v létě přivedl i českého gólmana Martina Vaniaka a záložníka Davida Langra.

Podobnost s angažmá Zdeňka Ščasného

Jeho jepičí angažmá v Aténách připomíná příběh dalšího českého kouče Zdeňka Ščasného, který vydržel v Panathinaikosu jen čtyři měsíce. Odvolán byl letos v únoru.

Csaplárovi se stal osudným nepovedený ligový start. Panionios nejprve doma remizoval s nováčkem z Larisy 1:1 a v sobotu prohrál na půdě úřadujícího mistra Olympiakosu Pireus 0:5.

Csaplárova pozice prý byla ohrožena už po prvním ligovém kole a nerozhodném výsledku s Larisou. "Už jsem byl dokonce ve čtvrtek poprvé odvolaný, ale za tři hodiny mi volali s tím, že u mužstva pokračuju dál," uvedl.

Po krátké epizodě rozpaky

Po krátké epizodě v soutěži evropských šampionů cítí rozpaky. "Tohle všechno se těžko vysvětluje, je to na dlouhé vyprávění. Když jsem v červnu podepisoval dvouletou smlouvu, všichni mi slibovali podmínky pro koncepční práci. A nakonec mě po prvním kole a remíze vyhazovali," řekl Csaplár. "K řeckému fotbalu mám osobně velký respekt. Ale nevěřím tomu, že to co se děje v Panioniosu, je opravdu řecký fotbal," dodal.

Počítá s tím, že se i s rodinou vrátí do České republiky. O svých dalších plánech ale zatím konkrétní představu nemá. Na trenérství rozhodně nezanevře, i když poslední dvě angažmá pro něj skončila trpkým zklamáním. "Nejsem přece tak starý a ani se necítím příliš opotřebovaný. Uvidím, co se naskytne," prohlásil Csaplár.

Reklama

Související témata: