Hlavní obsah

Lampard: Chelsea jede, obhajoba je ale daleko

LONDÝN

Šest kol, šest výher, dvanáct vstřelených branek, v kolonce inkasované góly svítí nula. Úřadující šampióni v anglické Premier League z londýnské Chelsea vstoupili do nového ročníku soutěže ve formě vpravdě mistrovské. Podle záložníka Blues Franka Lamparda je ale příliš brzy na jásot nad možnou obhajobou.

Článek

Chelsea potvrdila své postavení v čele tabulky sobotní výhrou 2:0 nad Charltonem, který na ni ztrácí na druhém místě šest bodů. "Ostatní ligové celky ale jen těžko složí zbraně a budou sledovat naši cestu za obhajobou. Soutěž je teprve na začátku a je obtížné hovořit o tom, jak bude vyrovnaná. Na rozbor možných šancí na umístění je ještě příliš brzy," uvedl Lampard v rozhovoru pro britskou BBC.

Sedmadvacetiletý anglický reprezentant nicméně věří, že při zachování současné formy Chelsea bude pro ostatní týmy velmi obtížné londýnský klub dohnat. "V derby s Charltonem jsme hráli velmi dobře. Při stejném výkonu by bylo pro každý jiný klub velice obtížné nás porazit," tvrdí.

Chelsea letos obhajuje titul, který v minulém ročníku soutěže vybojovala poprvé po padesáti letech. Dlouholetý sen, navíc s kulatým přídavkem, byl splněn. "Rozhodně ale nehrozí, že by v kádru chyběla motivace. Jen je to zase o něčem jiném," prohlásil spoluhráč českého gólmana Petra Čecha.

Atraktivita zůstala

Nejvyšší anglická soutěž byla v posledních týdnech pod ostrou palbou, podle některých ztratila na atraktivitě. Nepřispěla k tomu i Chelsea, stavějící pod Mourinhovým vedením na defenzivní taktice? Lampard takový názor nesdílí. "Soutěž podle mne neztratila. Pořád má a nadále bude mít náboj," myslí si.

"V letošním ročníku jsem viděl pár opravdu dobrých zápasů a mezi takové bych zařadil i několik utkání Chelsea. Je ale jasné, že na prvním místě je pro nás vítězství. Pobavení diváků je až ve druhém plánu. Samozřejmě, že výsledek 1:0 nikoho nepotěší. Jenže pro nás jsou to tři body," uzavřel Lampard.

Reklama

Související témata: