Hlavní obsah

AC Milán oslavil Maldiniho jubileum výhrou v Trevisu

SEVILLA

Fotbalisté AC Milán po slabším začátku soutěže opět vyhráli a vystoupali tabulkou už na čtvrté místo. Italští vicemistři oslavili jubileum kapitána Paola Maldiniho v neděli výhrou 2:0 v Trevisu, o níž se v pátém kole postarali góly Ševčenko z penalty a letní posila Gilardino.

Článek

Dlouholetý tahoun Maldini dnes stanovil nový rekord italské ligy, v níž odehrál 571. zápas a překonal výkon slavného gólmana Dina Zoffa. Sedmatřicetiletý obránce v dresu AC debutoval v lednu před dvaceti lety a do historie se zapsal den předtím, než do mládežnického týmu jeho osudového klubu nastoupí devítiletý syn Christian.

Na průběžné druhé místo za stoprocentní Juventus se dostalo Livorno, jež třetí výhru v sezoně získalo v poměru 2:0 proti Ascoli. Dramatický zápas se hrál v Římě, kde Lazio na začátku druhého poločasu prohrávalo o dvě branky s Palermem. Domácí však třemi góly během sedmi minut skóre otočili a konečný výsledek stanovil krátce před koncem svou druhou trefou v utkání Rocchi.

Výsledky - 5. kolo:
Cagliari - AS Řím 0:0
Empoli - Lecce 1:0
(65. Pozzi)
Lazio - Palermo 4:2
(58. a 86. Rocchi, 60. Panděv, 65. Manfredini - 36. Caracciolo, 49. Gonzalez)
Livorno - Ascoli 2:0
(51. Palladino, 78. Lucarelli z pen.)
Sampdoria - Chievo 1:2
(50. Flachi - 36. Franceschini, 60. Obinna)
Siena - Messina 4:2
(10. a 46. Locatelli, 28. a 41. Chiesa - 12. Kpolo, 67. Napoli)
Treviso - AC Milán 0:2
(44. Ševčenko z pen., 73. Gilardino)

Barcelona i bez opor přehrála Betis

V základní sestavě Barcelony se v sobotním utkání v Seville proti místnímu Betisu neobjevily dvě hvězdy katalánského klubu. Trenér Frank Rijkaard nechal mimo hru Ronaldinha a Deka a šetřil je na úterý, kdy se Barcelona střetne v Lize mistrů s Udine. I tak si Barcelona odvezla všechny body.

Dvě branky vstřelil kamerunský útočník Eto'o, který navíc neproměnil penaltu, další góly přidali Nizozemec Van Bommel a Ezquerro.

Barcelonští obhájci titulu se v tabulce posunuli na páté místo. V Seville jim k druhé výhře v nové ligové sezóně pomohlo i vyloučení domácího Ricarda Oliveiry v 21. minutě za protesty. To už hosté vedli 1:0, třebaže Eto'o poslal v deváté minutě míč z pokutového kopu pouze do tyče. Přesto si nakonec zaokrouhlil střelecký průměr na jeden gól za zápas a opět vede pořadí kanonýrů spolu s valencijským Villou.

O jednu branku méně má na kontě Ronaldo, jenž se trefil dvakrát po přestávce.

Fotbalisté Celty Vigo potvrdili pozici vedoucího týmu španělské ligy. Nováček soutěže v pátém kole porazil na domácím trávníku fotbalisty FC Sevilla 2:1 a má náskok jednoho bodu před Getafe.

Výsledek - 5. kolo:
Betis Sevilla - FC Barcelona 1:4
(37. Juanito - 57. a 77. Eto'o, 19. Van Bommel, 88. Ezquerro)
Alavés - Real Madrid 0:3
(60. a 83. Ronaldo, 90. Guti)
Mallorca - Málaga 1:4
(77. Choutos - 31. a 57. Duda, 29. Salva, 59. Edgar)
Osasuna Pamplona - Cádiz 2:0
(26. D. Lopez, 87. Moha)
Bilbao - Santander 0:0,
Celta Vigo - FC Sevilla 2:1
(1. Baiano, 15. Oubina - 54. Maresca z pen.)

Lyon si upevnil vedení ve francouzské lize

Fotbalisté Lyonu si upevnili vedení ve francouzské lize. Vítězové posledních čtyř ročníků soutěže v neděli vyhráli v Nantes 1:0 Fredovou brankou z 79. minuty a v čele tabulky mají čtyřbodový náskok před Paris St. Germain.

Výsledky - 9. kolo:
Nantes - Lyon 0:1
(79. Fred)
Lens - Rennes 0:0

Reklama