Hlavní obsah

Dortmund nabídl zraněnému Kollerovi prodloužení smlouvy

DORTMUND (Německo)

Vedení bundesligové Borussie Dortmund chce prodloužit smlouvu s českým fotbalovým reprezentantem Janem Kollerem, který si v sobotním zápasu v Mohuči vážně poranil koleno a s přetrženým zadním zkříženým vazem bude minimálně půl roku mimo hru.

Článek

Dvaatřicetiletému kanonýrovi příští rok v červnu v Dortmundu končí smlouva, ale vestfálský klub by Kollera rád udržel ve svých řadách. Nejlepší střelec v historii české reprezentace přitom na konci srpna prohlásil, že by po sezoně rád vyzkoušel nové angažmá.

"Přesto jej naše nabídka potěšila. Je to prima kluk a u nás má pokaždé dveře otevřené," citovala agentura SID šéfa klubu Hanse-Joachima Watzkeho. Lékař Borussie Markus Braun prohlásil, že podle výsledků dnešního vyšetření je operace nevyhnutelná a uskuteční se zhruba do deseti dnů. Délku Kollerovy herní absence odhadl na šest až osm měsíců.

"Přesto jej naše nabídka potěšila. Je to prima kluk a u nás má pokaždé dveře otevřené," citovala agentura SID šéfa klubu Hanse-Joachima Watzkeho.

Stejně jako Larsson

Koller byl před zraněním klíčovou postavou Borussie, kam přestoupil v červnu 2001 z Anderlechtu Brusel a stal se spoluhráčem Tomáše Rosického. Koller od té doby v bundeslize nastřílel 57 branek. Klub, který trápí finanční problémy, za něj nemá rovnocennou náhradu.

Gesto dortmundského klubu vůči zraněnému Kollerovi není ve fotbalovém světě ojedinělé. Například loni na podzim si švédský útočník Henrik Larsson poranil kolenní vazy a Barcelona také okamžitě přispěchala s nabídkou na prodloužení smlouvy.

Letos v červnu se podobně zachoval i druholigový Mnichov 1860 ke Kollerovu spoluhráči z národního mužstva Romanovi Týcemu. Ten se také zotavuje z operace zkříženého vazu.

Reklama

Související témata: