Hlavní obsah

Bednář má poraněný meniskus, do měsíce by ale chtěl hrát

EDINBURGH/PRAHA

Dobrá zpráva zastihla fotbalistu Romana Bednáře, českého útočníka ve službách lídra skotské ligy Heart of Midlothian. Dvaadvacetiletý hráč si ze sobotního ligového šlágru proti Glasgow Rangers, v němž rozhodl jedinou brankou ze 14. minuty o výhře Hearts, odnesl zřejmě poraněný pouze meniskus a do měsíce by znovu mohl hrát.

Článek

Bednář si oddechl, že vyšetření pravého kolena magnetickou rezonancí vyloučilo přetržení předního zkříženého vazu, což by znamenalo stejně jako v případě Jana Kollera minimálně půlroční pauzu.

"Jsem rád, že to takhle dopadlo. Hodně jsem se bál, aby vazy nebyly chycené. Meniskus je ještě v pohodě," řekl dnes ČTK Bednář, který ze sobotního duelu proti Rangers musel po nevybíravém faulu beka Andrewse odstoupit už po necelé půlhodině.

Bednář bude s největší pravděpodobností chybět reprezentační jednadvacítce ve finiši evropské kvalifikace. "Lvíčata" se 7. října utkají v Mladé Boleslavi s Nizozemskem, o čtyři dny později hrají ve Finsku. K jistotě postupu do listopadové baráže jim stačí získat bod.

Duel s Celtikem by chtěl stihnout

"Mrzí mě, že o konec kvalifikace přijdu," uvedl Bednář. "Ale pokud budu mít poraněný jenom ten meniskus, tak bych na druhou stranu možná do tří týdnů mohl zase hrát. Po reprezentační pauze totiž máme zápas proti Celtiku a o ten bych určitě nechtěl přijít," dodal Bednář, který do skotského klubu přestoupil v létě z Mladé Boleslavi.

Talentovaný útočník v úterý vyrazí do Birminghamu za místním specialistou na další podrobné vyšetření. Po něm se rozhodne o další léčbě. "Možná se hned v úterý vrátím do Edinburghu a vůbec se v tom vrtat nebudou. Možná si mě tam nechají a v tom případě bych šel ve čtvrtek na operaci," nastínil Bednář.

Reklama

Související témata: