Hlavní obsah

O Poborského se uchází polský klub z Plocka

PRAHA

Skutečnost, že nejzkušenější český fotbalový reprezentant Karel Poborský hraje jen druhou ligu, neunikla pozornosti v zahraničí. O hráče, který je do konce roku na hostování v Českých Budějovicích, už projevil zájem polský klub Wisla Plock.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský.

Článek

Deník Sport napsal, že kvůli Poborskému přiletěl o víkendu do Prahy předseda klubu Krzystof Dmoszynski.

List cituje šéfa klubu, který by prý bývalého kapitána Sparty velmi rád získal a spolu s ním přivedl do Plocka ještě další české fotbalisty a možná i trenéra. Hráčův agent Pavel Paska však úvahy na toto téma rezolutně popřel. Poborský podle jeho slov definitivně zůstane v Česku, i když je o něj v zahraničí stále zájem.

Odejde Karel Poborský do Polska?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Paska připomněl, že hráč odmítl i lukrativní nabídku z Kataru, jíž se ta z Polska po finanční stránce sotva vyrovná. Za klubem sice stojí petrochemický gigant Orlen, který koupil Unipetrol, ale rozpočet se podle polských zdrojů pohybuje v přepočtu kolem 120 miliónů korun. To je jen o něco málo víc než třetina rozpočtu Sparty, v níž jen Poborský podle neoficiálních informací bere 24 miliónů korun ročně.

Také zatím není jasné, jestli ho Sparta v zimní přestávce vezme zpátky, přestože trenér Jaroslav Hřebík, kvůli němuž hráč odešel, už na Letné není. Šéf klubu Daniel Křetínský v rozhovorech pro média několikrát opakoval, že v této chvíli odpověď na otázku Poborského budoucnosti ve Spartě nezná. O jeho případném návratu do klubu, v němž má smlouvu do léta, prý bude jednat na začátku prosince.

Reklama

Související témata: