Hlavní obsah

Baroš v pondělí ještě hrát nebude, baráž by měl stihnout

BIRMINGHAM

Optimistické prognózy se nepotvrdily a český útočník Milan Baroš bude fotbalistům Aston Villy chybět kvůli poraněné achilovce i v pondělním utkání proti Manchesteru City. Trenér David O'Leary doufá, že reprezentační kanonýr by mohl o víkendu začít s tréninkem na trávníku. Barošův start v nejbližším ligovém zápase je podle něho vyloučen.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Milan Baroš si za dohledu fyzioterapeuta Karla Mališe upravuje bandáž na poraněné noze.

Článek

"Momentálně cvičí v bazénu, ale to je tak všechno. Zlepšuje se to, ale není šance, že by v pondělí hrál. Doteď nemohl pořádně trénovat na hřišti," řekl dnes O'Leary britským novinářům.

Baroše trápí potíže s achilovkou už šest týdnů od pohárového zápasu s Wycombem. Navzdory bolestivému zranění nastoupil v závěru kvalifikace mistrovství světa proti Nizozemsku, poslední zápas ve Finsku už hrát nemohl.

O'Learyho rozzlobilo, že si letní posila za šest milionů liber v reprezentaci zranění zhoršila. Baroš v rozhovoru pro dnešní deník Sport vyjádřil obavu, že by ho klub nemusel pustit na listopadovou baráž s Norskem, trenér Aston Villy to však nepotvrdil. "Musíme ho uvolnit, s tím nic nenaděláme. Taková jsou pravidla," uvedl.

Baroš podle svých slov chce v pondělí začít trénovat naplno a doufá, že stihne ligový zápas s Liverpoolem. Aston Villa přivítá jeho předchozí tým 5. listopadu, o týden později rozehraje česká reprezentace baráž v Norsku. Nominaci oznámí trenér Karel Brückner 3. listopadu.

Reklama