Hlavní obsah

Trenér Luxemburgo má v Realu namále

MADRID

Trenér Realu Madrid Vanderlei Luxemburgo má po sérii špatných výsledků nůž na krku. Prezident "Bílého baletu" Florentino Perez brazilského kouče po středeční remíze v Lize mistrů s Lyonem varoval, že jeho budoucnost v klubu záleží na výsledku nedělního ligového utkání v San Sebastianu.

Článek

Vedení klubu absolvuje ve čtvrtek předem plánovanou schůzku s Luxemburgem, podle deníku Marca však není pravděpodobné, že by tentýž den dostal trenér výpověď.

Někdejší kouč brazilské reprezentace prožívá zřejmě nejtěžší časy za jedenáct měsíců ve funkci. Jediným pozitivem je fakt, že se jeho svěřenci kvalifikovali do další fáze Ligy mistrů. V domácí soutěži ale utrpěl Real o víkendu potupný domácí debakl 0:3 s rivalem Barcelonou a v tabulce je čtvrtý.

Proti Luxemburgovi se navíc postavili i fanoušci na stadionu Santiaga Bernabeua, kteří ho vypískali poté, co ve středu v 79. minutě vystřídal Davida Beckhama. "Bernabeu už nemůže Luxeho vystát," zněl titulek Marky a deník As šel ještě dál: "Luxemburgo spáchal harakiri".

Trenér však kritiku odmítá. "Beckhama bolela záda, ale to lidé nevěděli. Možná kdyby na trávníku umřel, tak by to pochopili," uvedl Luxemburgo, jenž je čtvrtým koučem madridského velkoklubu za poslední dva a půl roku.

Reklama

Související témata: