Hlavní obsah

Střelci si lámali zuby, gólman počítal zářezy. V zápase chytil tři penalty!

Brusel

Naprosto nevídaný kousek se v neděli zdařil brankáři Mechelenu Jeanu-Francoisovi Gilletovi. Někdejší belgický reprezentant opět dokázal, že muži v brance předvádí úchvatné kousky i v pokročilejším věku. Na šestatřicetiletém gólmanovi si v průběhu ligového zápasu vylámali zuby střelci slavného Anderlechtu - ani jeden ze tří exekutorů pokutových kopů bruselského celku totiž nenašel recept, jak zkušeného gólmana překonat.

Brankář Mechelenu Gillet chytil tři penalty.

 
Článek

Hráči Anderlechtu prožili večer, na který chtějí co nejrychleji zapomenout. Už v sedmé minutě mohl domácí tým poslat do vedení Dennis Praet, jenže kopl prachbídně a Gillet si připsal první zářez.

Domácího záložníka o sedm minut později napodobil Stefano Okaka, brankář Mechelenu byl včas u své pravé tyče. Italský útočník Okaka se trefil alespoň ze hry a v 55. minutě poslal Anderlecht do hubeného vedení 1:0.

Nevyšlo to doprostřed ani k jedné tyči, tak to zkusím na druhou stranu - tato slova si možná říkal minutu před koncem zápasu před třetí nařízenou penaltou Youri Tielemans. Jenže ani střídající Belgičan neuspěl. Sám netušil, že smolný večer Anderlecht ještě 'korunuje' ve čtvrté minutě nastaveného času - vlastní gól si vstřelil stoper Kara Mbodji a zařídil nečekanou remízu 1:1.

Reklama

Související témata: