Hlavní obsah

Bývalým rozhodčím Pučkovi a Vodičkovi hrozí žaloba za korupci

PRAHA

Bývalým českým fotbalovým rozhodčím Jiřímu Vodičkovi a Lubomíru Pučkovi hrozí žaloba a oba pravděpodobně skončí u soudu. Policie je viní z toho, že se v souvislosti s utkáním slovenské ligy Banská Bystrica - Púchov před dvěma lety dopustili korupčního jednání. Návrh na podání žaloby předal státnímu zástupci policejní komisař Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lubomír Puček

Článek

Puček, v současné době manažer pražské Slavie, měl tehdy jednat ve prospěch Banské Bystrice a údajně nabídl sedmdesát tisíc korun Vodičkovi, který úplatek přijal. Zápas se hrál 29. listopadu 2003 a skončil vítězstvím Banské Bystrice 3:0.

Vodička byl tehdy na Slovensko delegován v rámci výměny rozhodčích s Českou republikou spolu s Jaroslavem Járou a Vladimírem Pastyříkem, který už byl odsouzen v kauze Viktorie Žižkov. I Vodička už byl disciplinární komisí ČMFS dříve potrestán pokutou 50.000 korun a zastavením činnosti, druhou část trestu však odvolací komise později zrušila.

Podle dnešní zprávy z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality zaslané ČTK bylo vyšetřování ukončeno a komisař předal státnímu zástupci v Karviné trestní spis s návrhem na podání obžaloby na oba rozhodčí. Puček čelí obvinění z trestného činu podplácení, Vodička je stíhán pro trestný čin přijímání úplatku.

Trestní stíhání obou obviněných bylo zahájeno už v říjnu letošního roku. Pokud státní zástupce návrhu kriminalistů vyhoví, tak Pučka i Vodičku čeká soud.

Reklama