Hlavní obsah

Šimák považuje odchod z Hannoveru za životní chybu

HANNOVER (Německo)

Český fotbalista Jan Šimák nevylučuje v budoucnosti návrat do německé ligy. Kontroverzní záložník v rozhovoru pro čtvrteční vydání listu Hannoversche Allgemeine Zeitung mimo jiné uvedl, že odchod z Hannoveru byl největší chybou jeho života.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"Proč bych se ještě nemohl do bundesligy vrátit? Vždyť tam můžu vydělat pětkrát, šestkrát nebo desetkrát víc než v Česku," citoval deník Šimáka, jenž je již rok a půl hráčem pražské Sparty.

Talentovaný sedmadvacetiletý záložník působil v celku Hannover 96 dvakrát. V letech 2000-2002 tam nastartoval svou kariéru v Německu, která vyvrcholila přestupem do Leverkusenu. V Bayeru se mu však nedařilo a za půl roku putoval zpět do Hannoveru na hostování.

Na podzim roku 2003 však přestal docházet na tréninky a kvůli psychickým problémům a únavovému syndromu nakonec jeho angažmá skončilo. "Nevydržel jsem ten tlak v bundeslize. Mou medicínou byl alkohol," uvedl Šimák.

Letos v červenci podepsal Šimák na Spartě roční smlouvu a poté absolvoval protialkoholní léčbu. "Odchod z Hannoveru byla největší chyba mého života," tvrdí muž, jenž v podzimní části první ligy odehrál v dresu českého mistra pět utkání.

Reklama

Související témata: