Hlavní obsah

Ve Wolfsburgu odvolali trenéra, Junův příchod se zkomplikoval

WOLFSBURG (Německo)/PRAHA

Očekávaný příchod útočníka Tomáše Juna do Wolfsburgu se zkomplikoval poté, co v pondělí vedení klubu propustilo trenéra Holgera Facha a sportovního ředitele Thomase Strunze.

Článek

Český reprezentant měl dnes odjet do Německa, aby v klubu absolvoval zdravotní testy a podepsal smlouvu o ročním hostování. Místo toho Jun čeká doma na další vývoj situace v třináctém celku bundesligy. Jméno nového kouče zástupci Wolfsburgu neoznámili.

"Zatím nikam necestujeme, čekáme jak se celá situace v klubu vyvine. Nic ale není ztraceno, navíc se do hry vložil i další bundesligový klub," řekl David Nehoda z hráčské agentury, která fotbalistu zastupuje. Jun usiluje o odchod z tureckého Trabzonsporu, kde nehraje a není tam spokojen.

Vedení Wolfsburgu se rozhodlo pro výměnu trenéra a manažera mužstva po posledním podzimním utkání, v němž klub v sobotu podlehl poslednímu Kaiserslauternu a klesl na třináctou pozici. Pro mužstvo to byl už osmý zápas bez vítězství. Se ziskem 18 bodů má Wolfsburg za sebou nejhorší podzim od postupu mezi elitu v roce 1997.

Fach, jenž před sezonou nahradil na lavičce Belgičana Erika Geretse, se stal osmým odvolaným koučem v tomto ročníku německé ligy. Tolik trenérských změn v podzimní části bundesliga podle agentury SID dosud nezažila. Bývalý záložník německé reprezentace a Bayernu Mnichov Strunz působil ve funkci sportovního ředitele od ledna.

Wolfsburg loni zpočátku senzačně vedl německou ligu, ale nakonec byl devátý. Před startem letošní soutěže ambiciózní klub podporovaný automobilkou Volkswagen nakoupil osm nových hráčů, ale kýžený výsledek se nedostavil.

Reklama

Související témata: