Hlavní obsah

Maniche odchází z Moskvy na hostování do Chelsea

LONDÝN

Portugalský fotbalista Ribeiro Maniche opouští po nepovedeném půlročním angažmá Dynamo Moskva a odchází za svým oblíbeným trenérem Josém Mourinhem do Chelsea. Osmadvacetiletý záložník se na Stamford Bridge zatím přesouvá do konce sezony na hostování, jež se může posléze změnit v přestup.

Foto: FC Chelsea

Fotbalisté Chelsea mají nového spoluhráče - ilustrační foto.

Článek

Osmadvacetinásobný portugalský reprezentant odešel do ruské metropole v létě z Porta společně se spoluhráčem Costinhou za rekordní částku 17 milionů eur. V Moskvě se mu ale nelíbilo, nezvykl si tam, což se projevilo i na jeho výkonech.

Když bylo jasné, že Maniche z Dynama odejde, začalo se o něj zajímat více slavných evropských klubů včetně Atlétika Madrid, jež usilovalo i o Tomáše Rosického. "Když se ale ozvala Chelsea, nebylo co řešit. Především kvůli Mourinhovi - to je můj maestro," řekl Maniche podle BBC.

Mourinho vedl tvořivého záložníka v Benfice Lisabon i v Portu, kde se v roce 2004 společně radovali ze zisku domácího titulu a především z triumfu v Lize mistrů. "Byl bych blázen, kdybych tam nechtěl jít," dodal Maniche.

Portugalský trenér anglických mistrů naznačil, že Manichův příchod bude zřejmě jedinou výraznou změnou v kádru v lednovém přestupním období. Maniche by měl být v záloze alternativou za Ghaňana Michaela Essiena, jenž je zraněný, a pokud se uzdraví, odjede na mistrovství Afriky. Tam odcestuje i další středopolař Geremi z Kamerunu.

Reklama

Související témata: