Hlavní obsah

Ondrášek podepsal ve Wisle Krakov smlouvu na tři roky

Krakov

Fotbalista Zdeněk Ondrášek se definitivně stal posilou Wisly Krakov. Sedmadvacetiletý útočník, který naposledy působil v norském Tromsö, dnes úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu na tři roky. Sport.cz to sdělil hráčův agent Pavel Zíka.

Foto: Archiv Zdeňka Ondráška

Zdeněk Ondrášek dostal ve Wisle Krakov dres s číslem 14, na snímku s ním je prezident klubu Piotr Dunin-Stuligostowski.

Článek
Fotogalerie

"Zdeněk úspěšně prošel dvoudenní důkladnou lékařskou prohlídkou a právě podepsal tříletou smlouvu. Rovněž byl oficiálně představen jako hráč Wisly Krakov. Na dresu bude nosit číslo čtrnáct," uvedl Zíka.

„Krakov je krásné město, i když z něj znám zatím hlavně jen nemocnice. Během dvoudenní zevrubné lékařské prohlídky mě provezli čtyřmi klinikami a ještě jsem dostal na půl dne na tělo přístroj, z něhož pak vytáhli naměřené údaje. Všechno je v pořádku, takže se už moc těším na první trénink," řekl Zdeněk Ondrášek s velkým elánem pro Sport.cz.

Po návratu z Norska o něho stály i domácí kluby. Teplice, Olomouc a dokonce velkými nákupy hýřící Slavia. „Domů jsem se vracel s tím, že nabídky Sparty, Plzně a Slavie se neodmítají. Jednání se Slavií však zřejmě nebylo tak vážné, aby mě do něj můj manažer více zasvětil. Navíc jsem nadále upřednostňoval zahraničí. Něco se rýsovala ve Švýcarsku, ale ne tak žhavě. Zato zájem Krakova byl stoprocentní, minulý týden za mnou přijeli i do Prahy," líčí útočník.

Zkušenosti nasbíral v Norsku

Ondráškovi na konci minulého roku vypršela smlouva v Tromsö. Rodák ze Strakonic odešel do Norska v březnu 2012 nejprve na hostování a později na přestup z Českých Budějovic. Hned v premiérové sezóně se stal se 14 góly nejlepším střelcem soutěže. Poté s Tromsö zažil sestup i návrat do první ligy.

V aktuálně třináctém celku polské ligy se na jaře pokusí dostat tým do horní poloviny tabulky znamenající vyhnutí se bojům o záchranu. V útoku by měl vytvořit silné duo s oporou týmu Pawlem Brožkem.

Reklama

Související témata: