Hlavní obsah

Ibrahimovic použil Jágrovu mantru. Končit s fotbalem rozhodně nehodlá

V říjnu bude Zlatanu Ibrahimovicovi už 35 let. Věšet kopačky na hřebík švédská fotbalová superstar ale rozhodně nehodlá. Když se ho novináři ptali na jeho věk, sáhnul dokonce pro oblíbenou průpovídku nesmrtelného Jaromíra Jágra.

Foto: John Sibley, Reuters

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic.

Článek

„Věk je jenom číslo. Cítím se mladý. Velmi mladý," řekl tradičně sebevědomý rodák z Malmö, jemuž na konci sezóny vyprší smlouva v Paris St. Germain.

„Lidé říkají, že jsem starý, ale já se teprve zahřívám. Moje budoucnost jsou dva zbývající měsíce (v dresu PSG) a pak jedu hrát na mistrovství Evropy," těší se. Co bude dál, Švéd neřeší. „Potom není nic. Nekomunikuji s žádnými kluby," prohlásil osobitý fotbalista.

Delší dobu už se ale spekuluje o tom, že by se mohl Ibrahimovic poprvé v kariéře představit fanouškům v anglické Premier League. Ve hře o jeho služby je prý hned několik týmů v čele s Manchesterem United. Takřka jisté však je, že nezamíří do Manchesteru City. Ten totiž od příští sezóny povede Josep Guardiola, se kterým si Ibrahimovic v Barceloně do oka rozhodně nepadl.

Ve středu večer se Ibrahimovic představí na Stamford Bridge, kde PSG odehraje odvetu osmifinále s domácí Chelsea. Úvodní zápas vyhrál tým z Francie 2:1, Ibrahimovic střílel první gól zápasu.

Postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů Chelsea, nebo Paris St. Germain?
Chelsea
17,7 %
Paris St. Germain
82,3 %
Celkem hlasovalo 1841 čtenářů.

Reklama