Hlavní obsah

Hráči ruply nervy, po nařízené penaltě napadl vlastního brankáře. Jak zareagoval sudí?

Drammen

Pouštět do šarvátky se ve fotbale nevyplácí. Ani s vlastním spoluhráčem. V neděli se o tom osobně přesvědčil bosenský záložník Haris Hajradinovič. Hráč norského Haugesundu viděl červenou kartu poté, co po nařízené penaltě proti jeho mužstvu udeřil do tváře vlastního gólmana.

Fotbalista napadl vlastního brankáře

 
Článek

Haugesundu se duel na půdě Strömsgodsetu, jenž loni v předkole Evropské ligy vyřadil Mladou Boleslav, vůbec nepovedl. Už po osmadvaceti minutách hry putoval po dvou žlutých předčasně do sprch záložník Kiss a Strömsgodset přesilovku využil.

Po trefách Adjei-Boatenga a Ovenstada vedl 2:0, v závěru mohl navíc svůj náskok ještě navýšit. Dvaadvacetiletý Hajradinovič sice fauloval protihráče těsně před šestnáctkou, rozhodčí však byl přesvědčen o tom, že k zákroku došlo již v pokutovém území a nařídil penaltu.

Bosňan se čílil, jenže zastání u spoluhráčů se nedočkal. Ba naopak. K Hajradinovičovi přiběhl brankář Bratveit a slovně ho káral. Následně došlo mezi oběma hostujícími hráči k potyčce, které si všiml asistent hlavního sudího. Ten upozornil na Hajradinovičův úder do tváře norského gólmana, po kterém hlavní arbitr vytáhl červenou kartu.

Překvapený Bosňan nevěřil svým očím, ale musel předčasně pod sprchy. Na výsledku už to nic nezměnilo, jelikož domácí pokutový kop neproměnili.

Reklama

Související témata: