Hlavní obsah

Hamburk se v ligovém duelu rehabilitoval za Pohár UEFA

BERLÍN

Fotbalisté Hamburku porazili v utkání 25. ligového kola 3:0 Kaiserslautern a rehabilitovali se před svými fanoušky za prohru v Poháru UEFA na hřišti Rapidu Bukurešť. Zápas se přitom málem nehrál, protože střecha stadionu byla pokryta vysokou vrstvou sněhu a ledu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Klub se pokoušel s masou pohnout i nasazením vrtulníku, ale úspěch přinesla až pomoc speciální jednotky hasičského sboru. Zápas začal s více než hodinovým zpožděním a v dobrém na něj nebude vzpomínat především hostující Fabian Schönheim. Devatenáctiletý obránce si dal nejprve za stavu 1:0 pro domácí vlastní gól a definitivní šanci na zvrat vzal svému týmu faulem na Davida Jarolíma. Penaltu proměnil čtyři minuty před koncem Rafael van der Vaart a stanovil konečné skóre.

Zhruba na hodinu se díky odložení začátku duelu v Hamburku dostali na druhé místo tabulky poprvé v sezoně fotbalisté Schalke, kteří porazili 2:0 Frankfurt nad Mohanem.

Německo - 25. kolo:
Schalke - Frankfurt 2:0 (52. Larsen, 90.+1 Sand), Hamburk - Kaiserslautern 3:0 (55. Lauth, 61. vlastní Schönheim, 86. Van der Vaart z pen.).

Reklama

Související témata: