Hlavní obsah

Eriksson je podle Beckhama nejlepším trenérem pro Real

Madrid

Záložník David Beckham považuje za nejlepšího kandidáta na post kouče Realu Madrid Svena-Görana Erikssona. Švédského trenéra zná kapitán anglické fotbalové reprezentace z národního týmu, na jehož lavičce Eriksson po mistrovství světa skončí.

Článek

Beckham si myslí, že Erikssonův přístup by španělskému klubu plnému hvězd svědčil. "Důležitý je způsob, jakým zachází s hráči, a co je z nich schopný dostat. Hodně je respektuje," řekl agentuře Reuters třicetiletý fotbalista, který v Realu působí od roku 2003.

Slavný středopolař oceňuje, že má Eriksson zkušenosti s fotbalovými hvězdami. "Bude podporovat hráče před novináři a myslím, že to je důležité, hráči na to slyší. Je to zkušený trenér, takže tu práci může zvládnout," uvedl Beckham.

Eriksson figuruje na seznamu sedmi kandidátů na post, který na konci sezony opustí Juan Ramon Lopez Caro. Vedení klubu projevilo zájem také o Josého Mourinha, Rafaela Beníteze, Arséna Wengera, Fabia Capella, Carla Ancelottiho a Marcella Lippiho. Švéd jako jediný z nich už nyní ví, že bude po sezoně volný. Všichni ostatní zmiňovaní trenéři s výjimkou Lippiho se navíc v minulých týdnech od nabídky z Realu distancovali.

Prezident španělského velkoklubu Fernando Martín před týdnem oznámil, že už trenéra na uvolněný post vybral. Jméno nového kouče však listu El Mundo neprozradil.

Reklama

Související témata: