Hlavní obsah

Brankář Chvalovský se na Kypru pere o Ligu mistrů

PRAHA

Lákavá vidina se rozprostírá před českým fotbalovým brankářem Alešem Chvalovským, který od minulého léta působí v kyperském klubu Apollon Limassol. Pokud si jeho tým udrží současné postavení na čele tabulky tamní nejvyšší soutěže, zajistí si start v předkole příštího ročníku Ligy mistrů.

Foto: archiv

Aleš Chvalovský

Článek

"Bylo by to krásné, ale ještě nejásáme. Když nevyjde kvalifikace Ligy mistrů, budeme hrát aspoň v předkole Poháru UEFA. Tady vidím naše šance už jako osmdesátiprocentní," řekl gólman, který o víkendu sledoval v Blšanech zápas domácího celku s Baníkem Ostrava.

Ve svém kyperském působišti je jedním z mnoha cizinců. "Trénuje nás německý kouč Stange a v základní sestavě hrají asi jen dva Kypřani. V kádru jsou například hráči z Iráku a tři Poláci, přičemž jeden útočník pojede možná i na mistrovství světa," prozradil Chvalovský.

Jak se mu zamlouvá kvalita kyperské ligy? "První čtyři celky jsou výkonnostně trochu výš než ostatní mužstva a určitě by se neztratily ani v české lize. O titul, který Apollon získal v minulosti jen dvakrát, bojujeme hlavně s Apoelem Nikosia. Vedeme jen o skóre a Apoel hraje poslední zápasy s outsidery a předpokládám, že je porazí potřebným rozdílem," uvažoval brankář, který navazuje na dobré jméno českých fotbalových vyslanců na Kypru.

Česká vlajka v hledišti

"Fanoušci dodnes vzpomínají na trenéry Cipra, Cermana i další odborníky, kteří tam úspěšně pracovali. Naši příznivci nosí do hlediště i českou vlajku, což mě zpočátku příjemně překvapilo. V příštích dnech budu jednat o prodloužení smlouvy, předběžně jsme domluveni," usmál se Aleš Chvalovský, kterého na Kypru navštěvuje i jeho otec František Chvalovský, někdejší předseda ČMFS. "Táta mě viděl ve třech zápasech a snad jsem ho nezklamal," usmál se gólman.

Fotbalový život na Kypru? "Klimatické podmínky jsou lepší, než u nás. Zvlášť když si promítnu letošní krutou zimu. Diváci bývají trochu fanatičtí, ale zatím jsem nezažil nějaké horké chvilky. Z Česka to mám tři a půl hodiny letu. V zimě jsem se potkal v letadle s výpravou Příbrami, která tam byla na soustředění."

Společně s gólmanem pobývá v cizině i jeho přítelkyně - modelka a herečka Jitka Kocurová. "Pro ni je těžké skloubit vlastní kariéru v českém showbyznysu s pobytem na Kypru. Hlavně kvůli cestování, ale musíme si nějak poradit," uzavřel Chvalovský.

Reklama

Související témata: